Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Emanuel Ungureanu, despre propunerea lui Cioloş ca premier: "I-a asigurat şi majoritatea. Nu cred că în plină criză sanitară ar face o numire la bășcălie. Ar fi absurd"

Emanuel Ungureanu, despre propunerea lui Cioloş ca premier: "I-a asigurat şi majoritatea. Nu cred că în plină criză sanitară ar face o numire la bășcălie. Ar fi absurd"

Emanuel Ungureanu, deputat USR, a precizat că este convins că Iohannis i-a asigurat şi majoritatea lui Dacian Cioloș când l-a numit candidat pentru funcția de premier. "Altfel ar fi absurd", spune deputatul.

Emanuel Ungureanu, despre propunerea lui Cioloş ca premier: "I-a asigurat şi majoritatea. Nu cred că în plină criză sanitară ar face o numire la bășcălie. Ar fi absurd"
de Claudia Popovici    |    11 Oct 2021   •   21:46

Întrebat cum comentează propunerea ca Dacian Cioloş să fie premier, Emanuel Ungureanu a spus că este convins că, preşedintele când a făcut numirea s-a asigurat că PNL va susține crearea unei majorități parlamentare.

„Mă aștept ca în această seară cel mai vocal apărător al nominalizării domnului Iohannis să fie colegul Roman. Domnul Iohannis îl susține pe domnul Cîţu, susţine partea din PNL care a făcut această mișcare de rupere a coaliției şi sunt convins că domnul Iohannis când l-a numit pe domnul Cioloș i-a asigurat şi majoritatea.

„Nu îmi vine să cred că domnul Iohannis în plină criză sanitară ar face o numire la bășcălie"

Nu îmi vine să cred că domnul Iohannis, cunoscut a fi un om sobru, în plină criză sanitară ar face o numire la bășcălie. Știindu-l pe domnul Cioloș un om sobru, un om serios, un om pus pe treabă, nu cred că l-a numit fără să se asigure că PNL îl susţine pe domnul Cioloș. Altfel ar fi complet absurd.

Domnul preşedinte trebuie să fie conștient că USR nu ar face niciodată alianță cu PSD cu AUR pentru o guvernare, ci i-am spus constant în baza unor reforme că ne vom alia cu PNL-ul domnului Cîţu, dar fără Cîţu premier", a spus Emanuel Ungureanu la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3. 

Dacian Cioloș, propunerea președintelui Klaus Iohannis pentru funcția de premier

 Klaus Iohannis a spus că la consultările de luni cu partidele politice a reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate „indiferent cine guvernează”.

„Formațiunile politice au venit cu diferite abordări, propuneri, așa cum reprezentanții acestor formațiuni le-au prezentat și opiniei publice. Eu am reținut una pe care o voi și pune în practică: am decis să-l desemnez pentru poziția de candidat la funcția de prim-ministru pe Dacian Cioloș”, a precizat preşedintele Klaus Iohannis.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close