Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Expertul Tudorel Butoi, explicații despre decizia procurorilor în cazul Mirelei Vaida: ”Procedura penală e depășită. Procuroarea este legată de mâini”

Expertul Tudorel Butoi, explicații despre decizia procurorilor în cazul Mirelei Vaida: ”Procedura penală e depășită. Procuroarea este legată de mâini”

Expertul în psihologie judiciară Tudorel Butoi a explicat la Sinteza Zilei de ce procurorii au respins acuzația pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor formulată prin plângere penală de Mirela Vaida, în cazul femeii care a aruncat un pietroi către prezentatoare în timpul unei emisiuni.

Expertul Tudorel Butoi, explicații despre decizia procurorilor în cazul Mirelei Vaida: ”Procedura penală e depășită. Procuroarea este legată de mâini”
Sursa foto: Antena3
de Adelina Miron    |    19 Mai 2021   •   23:26

Tudorel Butoi spune că decizia procurorilor a fost condiționată de legislație.

”La modul la care doamna procuror a interpretat speța, nu e tentativă de omor pentru că dânsa se orientează spre o procedură penală depășită, inoperantă, naivă, lipsită de pragmatism. Dânsa nu ia în calcul pericolul social al acesui gest. Dânsa va numi tentativă de omor atunci când pericolul ăsta social se concretizează. Adică cataroiul ăla o lovește în cap, nu moare persoana, și o numește tentativă de omor. În codul de procedură penală nu se mai vorbește de pericolul ăsta social, și datorită acestui lucru e legată procuroarea de mâini pentru că nu are instrumentul respectiv și consideră că nu a fost vorba de pericol social concret, adică materialitatea sa.”, a explicat expertul în psihologie judiciară. 

Explicația integrală în video:

 

 

×
Subiecte în articol: Mirela Vaida Tudorel Butoi procurori
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close