Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Florin Călinescu, despre primele măsuri în sectoarele cheie din economia României: "Pentru mine este un domeniu de siguranță națională"

Florin Călinescu, despre primele măsuri în sectoarele cheie din economia României: "Pentru mine este un domeniu de siguranță națională"

Florin Călinescu a decis să intre în cursa pentru alegerile prezidențiale 2024. Şi printr-un exerciţiu în această funcţie actorul a dezvăluit care ar fi primele sale măsuri în cele mai importante domenii din economia României.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Feb 2024   •   23:46

 Florin Călinescu este decis să intre în competiția pentru alegerile prezidențiale 2024. Exersând acest demers, actorul a dezvăluit la Sinteza Zilei, care ar fi primele domenii în care ar face o serie de schimbări

"În România aș începe cu agricultură. În prima zi am să declar agricultura și turismul domenii strategice și fiecare ședință de CSAT o încep cu mazărea, cu purceii, cu laptele, cu tot ceea ce omul român consumă.

Este inadmisibil să nu-ți pese de acest domeniu de 34 de ani și să obligi populația să se ducă să cumpere. Deci, o faci dependentă de o masă monetară pe care o dictezi tu. De astăzi, astea sunt salariile şi la particulari. Guvernele astea vin și spun bă, la bugetari, dăm cât vrem noi. Dar atenție, salariul minim și astea toate le fixează tot guvernul. De unde până unde îmi fixezi tu în economia de piață ce fac eu? Oricum, la tine faci atrocități cu masa bugetară!

Dar dacă noi nu ne dăm seama că următorul război nu e cu Rusia, sau cu America, sau cu China, sau cu Coreea, sau cu Coreea de Nord? Şi dau o pildă: dacă un milion şi jumătate de chinezi mâine dimineață vor un ou și un măr la micul dejun...Eu cred că restaurantele chinezești din toată Europa și America sunt mici unități militare plecate de mult în teritoriul pomenit mai devreme.

Și când ei vor face un semn acasă, ăștia îşi scot din wocurile alea niște mici bețișoare cu care o să ne înțepe pe toți în punctele-cheie, că ei știu bine unde să apese.

China poate fi poate dacă vrea cel mai mare pericol planetar. Şi dacă China pleacă de acasă eu cred că o face și India.

Agricultura pentru mine este un domeniu de siguranță națională, pentru că eu cred că următorul război mondial nu va fi pe Tiraspol sau pe nu știu ce... va fi pe mâncare și pe apa de băut", a spus Florin Călinescu la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close