Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Gabriel Diaconu, medic psihiatru, a explicat ce transmite profilul psihologic al lui Vladimir Putin

Gabriel Diaconu, medic psihiatru, a explicat ce transmite profilul psihologic al lui Vladimir Putin

"În momentul de faţă îmi doresc cel puţin Vladimir Putin să ştie ce este în mintea lui Vladimir Putin. Cineva care nu este stabil psihic nu ar trebui să aibă atâta putere sau control", a spus Gabriel Diaconu, medic psihiatru.

Gabriel Diaconu, medic psihiatru, a explicat ce transmite profilul psihologic al lui Vladimir Putin
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    01 Mar 2022   •   00:05

Întrebat dacă prin acțiunile sale Vladimir Putin pare că a pierdut simțul realității sau joacă un rol pentru a obține ceea ce vrea chiar şi cu amenințarea forțelor nucleare, Gabriel Diaconu, medic psihiatru a explicat: 

"Din punctul meu de vedere imprevizibil nu a fost comportamentul lui Vladimir Putin. Imprevizibil devine răspunsul lumii libere la care cred că analiștii ruşi şi strategii şi inginerii lor nu se așteptau.

Răspunsul până în acest moment nu numai că descurajează Rusia, dar s-ar putea să creeze un disconfort psihologic care chiar la un moment dat să pună problema pe masă aşa cum şi voi ilustrați şi anume: ne trebuie ceva nou, ne trebuie o strategie, inclusiv schimbarea sau ridicarea tonului conversației.

În momentul de faţă îmi doresc cel puţin Vladimir Putin să ştie ce este în mintea lui Vladimir Putin. Cineva care nu este stabil psihic nu ar trebui să aibă atâta putere sau control. 

La fel de bine cum generalii ruşi ştiu şi simt că au o responsabilitate faţă de umanitate, nu doar faţă de nu faţă de succesul armatei lor.

În momentul de faţă totul este pus pe masă şi observăm de la o zi la alta că si din UE şi SUA vin niște răspunsuri care par simetrice la dezechilibrul care este psihic, emoțional, comportamental creat de Rusia prin invazia unei ţări care cel puţin la nivel militar este total asimetrică faţă de Rusia.

Psihologia tiranilor în general evoluează. Putin are 23 de ani ( n.r de când e preşedintele Rusiei). În traiectoria oricărui tiran pleci de la tiranul bând şi sfârșești la tiranul punct. Şi în momentul de faţă nu a mai rămas nimic blând în comportamentul Kremlinului.

În momentul de faţă nu a mai rămas decât punctul pe care ei vor să îl pună unei perioade care a fost o perioadă de acumulare din partea Rusiei.

Acumulare de bani de forță, influență dar şi acumulare de treptată şi crescândă frustrare vizavi de intențiile şi pretențiile lor de a fi o putere globală", a explicat Gabriel Diaconu, medic psihiatru, la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3. 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close