Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Gabriela Firea, despre reacţiile adverse ale vaccinării: "Încrederea românilor în vaccin este zdruncinată" | VIDEO

Gabriela Firea, despre reacţiile adverse ale vaccinării: "Încrederea românilor în vaccin este zdruncinată" | VIDEO

Senatoarea PSD, Gabriela Firea, a comentat în exclusivitate în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3, modul în care autorităţile ar trebui să furnizeze informaţii suplimentare, clare, curate nealterate de alte interese sau gânduri, referitoare la campania naţională de vaccinare şi mai ales în ceea ce priveşte reacţiile adverse.

Gabriela Firea, despre reacţiile adverse ale vaccinării: "Încrederea românilor în vaccin este zdruncinată" | VIDEO
de Claudia Popovici    |    15 Mar 2021   •   22:28

Liderul PSD, Gabriela Firea, consideră că românii, asemeni cetăţenilor europeni, trebuie să fie informaţi corect şi clar pentru a recăpăta încrederea în campania de vaccinare şi în vaccin, încredere care este zdruncinată în acest moment din cauza reacţiilor adverse.

"În situații de criză în general ceea ce trebuie să facă autoritățile este să manifeste maximă onestitate față de cetățeni, iar informația să fie curată, sub nici o formă alterată de alte interese sau gânduri. ,Din păcate la noi prima reacție a premierului a fost aceea de a nega că există și în România doze din vaccinul care a fost retras în multe țări europene. Abia apoi la relatările presei a revenit cu declarația și cu jumătate de gură recunoscut acest lucru", a spus Gabriela Firea la Antena 3.

Firea: "Încrederea românilor în vaccin este zdruncinată"

"Pentru a recăpăta încrederea în vaccin, ea (n.r încrederea) este zdruncinată în acest moment, trebuie să primească absolut toți românii, ca toți europenii, informație pură,informație curată nicidecum etichetări, sub nici o formă jigniri, nici catalogări. O persoană care adresează o întrebare despre vaccin înseamnă că vrea să se informeze. Nu înseamnă că este un terorist, nu înseamnă că este un antivaccinist, nu înseamnă că este negaționist. Înseamnă pur și simplu că este o persoană care dorește să se documenteze mai mult, atunci când iau o decizie care îi privește viața", a mai spus Firea.

"Specialiştii trebuie să facă publice infotrmaţiile despre persoanele la care s-au produs anumite anomalii în privinţa sănătăţii"

"Câtă vreme există fie și un caz , dar sunt mai multe în care s-au produs anumite anomalii în privința sănătății unor persoane care sau vaccinat, rămâne ca specialiștii bineînțeles să fac o legătură sau nu între momentul vaccinării și starea de sănătate a acelor persoane și să facă publice acele informații, deocamdată sunt niște supoziții, dar starea precară a acestor persoane reprezintă o certitudine. Și de aici trebuie să pornească toți cei care evaluează în acest moment situația vaccinurilor", a mai spus Gabriela Firea.

Firea: "Nu sunt anti-vaccin, nu sunt anti-mască.Sunt pentru informare"

Nu sunt anti-vaccin nu sunt anti-mască, nu sunt teroristă, nu sunt negaționistă, dar sunt pentru informare, atât a noastră cât și a tuturor cetățenilor, astfel încât să decidă în cunoștință de cauză. În acest moment este o criză de neîncredere şi fiecare are dreptul și constituțional și legitim și uman să se informeze. Asta nu nu înseamnă că trebuie să primească o replică usturătoare ci, din contră, să i se dea acele informații de la vocile cele mai credibile și anume medicii", a mai spus Gabriela Firea la Antena 3.

 

 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close