Antena 3 CNN Emisiuni Sinteza zilei George Simion rupe tăcerea despre candidatura sa la alegerile prezidențiale: "Cred că avem o șansă bună de a câștiga fotoliul de președinte al României"

George Simion rupe tăcerea despre candidatura sa la alegerile prezidențiale: "Cred că avem o șansă bună de a câștiga fotoliul de președinte al României"

George Simion a admis, luni seară, la Sinteza zilei că AUR se află în plină precampanie pentru alegerile prezidențiale din 2024. Copreședintele AUR este sigur că partidul său va ajunge în turul doi și va avea șanse să dea următorul președinte al României.

o_1f4u09uok54513ga75ne3q1ieab.jpg
Sursa foto: Agerpres
de Gabriel Dano    |    24 Ian 2022   •   22:00

"Cu siguranță AUR va intra în turul 2 la alegerile prezidențiale cu al său candidat. Și eu cred că avem o șansă bună de a câștiga fotoliul de președinte al României. Cine va fi candidatul din partea AUR vom vedea. Domnul Călin Georgescu este un om foarte capabil.

Eu am mai spus în spațiul public de nenumărate ori: ne-am bucura în identificarea candidatului comun pe care trebuie să-l aibă forțele patriotice să-l luăm în calcul și pe președintele Academiei, Ioan Aurel Pop. Dar, mă bucur că de azi începând domnul Călin Georgescu a acceptat să fie președinte de onoare al partidului și că reușim să unificăm toate forțele partidului, pentru că vor apărea încă zece partide precum AUR în perioada următoare - unele au apărut - tocmai ca să fragmenteze votul suveranist, votul forței patriotice.

Întrebat de Mihai Gâdea dacă va candida la alegerile prezidențiale, George Simion a răspuns:

"Nu! Eu am 35 de ani, am tot timpul înainte. Cred că sunt oameni mult mai capabili - eu trebuie să mă pregătesc pentru viitor, pentru viitoarele funcții. Nu țintesc pentru mine să ocup anumite scaune. Sunt oameni cu experiență în viață care au ocupat funcții înalte a instituții internaționale, care pot să reprezinte AUR și să ducă partidul ca primă forță politică și să câștige pentru noi alegerile prezidențiale Ce va fi vom vedea".

Mesajul lui George Simion pentru cei care l-au acuzat că și-a înscenat atacul cu cerneală

George Simion respinge categoric acuzația că și-ar fi înscenat atacul cu cerneală căruia i-a căzut victimă la Iași. Liderul AUR a mărturisit și cum a reușit să se curețe de cerneala care i-a acoperit fața.

"Am fost la mătușa mea. Cu spirt și cu tifon m-am curățat, m-a ajutat mătușa mea și am dat-o jos. Nu e nicio problemă. Am înțeles că a fost un băiat de la USR și soția lui care au vrut să facă gestul acesta. Nu era tocmai inspirat, dar nu-i purtăm pică. Așa sunt cei de la USR.

Așa au făcut și în 2016, 2017. Și noi suntem extremiștii - așa zice Dacian Julien Cioloș", a spus George Simion, în exclusivitate la Antena 3.

Cât despre acuzațiile chiar la USR că liderul AUR ar fi înscenat totul, George Simion a spus:

"E suficient să se uite la cine e acel domn și cu soția lui. Sunt niște oameni fanatizați ideologic pe zona asta neomarxistă, globalistă, care urăsc tot ce înseamnă România."

El este bărbatul care l-a stropit pe George Simion cu cerneală: ”Așa am vrut eu!” | Momentul atacului, surprins în imagini

Mica Unire pare să fie, mai degrabă, marea dezbinare. Liderul AUR a fost stropit cu cerneală pe față, la manifestațiile de la Iași. Manifestații organizate chiar de către George Simion, în ciuda interdicției autorităților locale care au declarat că nu vor ”CIRC în pandemie”.

Sunt voci care susțin că atacul asupra liderului AUR ar fi fost orchestrat chiar de către primarul Iașiului, Mihai Chirica.

Cert este că la această oră, atacatorii, soț și soție, se află la audieri.

Bărbatul are 32 de ani, este inginer și, în urmă cu puțin timp, a declarat în fața anchetatorilor că a făcut acest lucru pentru că așa și-a dorit el.

În imagini se poate vedea un bărbat înalt, cu o înălțime de peste 1,90, îmbrăcat într-o geacă neagră, cu un fular înfășurat în zona feței. Acesta a venit din spate, s-a apropiat de liderul AUR, i-a aruncat cerneala pe față și a încercat să se facă nevăzut. Însă jandarmii și polițiștii locali au intervenit rapid și l-au identificat imediat. 

”A aruncat cu cerneală pe fața lui George și pe steagul acesta. Nu am văzut cine. Este ceva intolerabil, o mizerie”, povestește un martor.

George Simion atacat în timpul manifestațiilor de la Iași. A fost mânjit cu cerneală pe față: ”Rog Poliția să nu îl amendeze”

George Simion a fost mânjit cu cerneală în timpul manifestațiilor de la Iași.

El a spus că nu știe cine a aruncat cu cerneală în el, dar că nu se lasă intimidat ce acest incident. 

”Eram în hora unirii și un individ a venit și a aruncat cu ceva albastru în mine. Nu mă tem, mă tem doar de Dumnezeu, suntem în mijlocul oamenilor, pot să arunce cu ce vor. În ultimii 30 de ani politicienii s-au temut de popor, nu trebuie să se teamă. Nu știu de ce a aruncat, nu mi-a zis nimic. Asta nu e motiv să ne strice sărbătoarea.

Rog Poliția să nu îl amendeze pe individ, e o sărbătoare națională, dacă așa a vrut el să facă.. noi îl iubim!”  ne-a declarat George Simion.

Jandarmii i-au ridicat pe cei doi care i-au aruncat cu cerneala în față lui Simion, soț și soție.

În jurul orei 10.25, asupra unuia dintre participanții prezenți în Piata Unirii din Iași, la o manifestare publică nedeclarata, a fost aruncată o substanța lichidă de culoare albastră. În acest caz, două persoane au fost identificate și extrase din mulțime de către Poliția Locală a Municipiului Iași și au fost preluați de Secția 3 Poliție a Municipiului.

×
Subiecte în articol: George Simion
Citește mai multe din Sinteza zilei
» Vezi toate știrile din Sinteza zilei
Cele mai noi știri
Parteneri
x close