Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Greva generală continuă! Sindicatele din Educaţie răspund după oferta primită de la Guvern

Greva generală continuă! Sindicatele din Educaţie răspund după oferta primită de la Guvern

Guvernul nu mărește salariile profesorilor, dar oferă pentru 220.000 de profesori o primă de 2.500 de lei. Cum răspund sindicatele din Educaţie.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mai 2023   •   22:32

Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), și Marius Nistor de la Federația Sindicatelor din Educație au reacționat la oferta Guvernului României pentru profesori.

"Aș spune că e o ofertă complet neinspirată! (...) Ceea ce a oferit Guvernul în această seară este același lucru cu ce s-a întâmplat aseară. Nu se mai numesc vouchere, ci primă. Suma este aceeași.

Este departe de ceea ce noi am cerut astăzi", a spus Simion Hăncescu la Antena 3 CNN.

Citeşte şi: Guvernul nu mărește salariile profesorilor, dar le dă primă de 2.500 de lei. Hotărârea va fi implementată chiar mâine

Greva va dura atâta vreme cât colegii noștri hotărăsc acest lucru, a declarat Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație.

"Reacția mea depinde de reacția colegilor mei. Așteptările lor sunt mari. Oferta care vine în momentul de față din partea Guvernului nu cred că este în măsură să conducă la stingerea acestui conflict de proporții.

Singura diferență - că nu mai sunt vouchere sau carduri, ci doar două prime acordate. Una în 5 iunie şi alta în 5 octombrie. Despre asta vorbim", a spus Marius Nistor la Sinteza Zilei.

Greva generală din educaţie continuă

"În momentul de față, greva generală continuă, pentru că singurii în măsură să renunțe la această formă de protest sunt colegii noștri. Acest lucru se va întâmpla pe baza unui referendum. Ei decid momentul în care se suspendă această acțiune. 

Dacă această variantă înaintată de către Guvern este acceptată de colegii noștri se va reveni în sălile de clasă. Dacă nu este acceptată de către colegii noştri, protestul va continua“, a mai spus Marius Nistor, joi seară, la Antena 3 CNN.

Vezi și: Klaus Iohannis anunță amânarea rocadei premierilor: "Să se încheie întâi greva"

×
Parteneri
E oficial: Reguli noi pentru românii care vor să își facă buletinul!
x close