Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Mafia gunoaielor. Bucureştiul are în faţă o catastrofă ecologică

Mafia gunoaielor. Bucureştiul are în faţă o catastrofă ecologică

În jurul Bucureştiului se înmulţesc gropile ilegale de gunoi. În inima oraşului oamenii respiră aer toxic din gunoaiele ce fermentează în tomberoane pline. Aproape în fiecare cartier o groapă clandestină de gunoi creşte sub indiferenţa autorităţilor.

Mafia gunoaielor. Bucureştiul are în faţă o catastrofă ecologică
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Radu Tiliță    |    Dana Conerth    |    14 Feb 2022   •   23:08

Fiecare aruncă gunoiul unde vrea, gratis, sfidând legea. Sunt semne că singurul depozit activ din oraş nu mai înghite pentru mult timp deşeuri. Gestionarea deşeurilor e scăpată de sub control.

Blocajul e evident şi peste el mai vine o criză. Din trei gropi de gunoi, câteva avea Capitala în urmă cu trei ani, am rămas cu una. Plină şi ea şi la un pas de închidere.

3.000 de tone de gunoi, câte se adună zilnic din Bucureşti şi Ilfov în această groapă, riscă să rămână pe străzi. O bombă de sănătate publică!

Octavian Berceanu, fost şef al Gărzii de Mediu, spune că s-a creat cumva o structură de crimă organizată puternică în spatele industriei deşeurilor.

Capitala are în faţă o catastrofă ecologică

Chiar dacă depozitul de la Vidra s-ar închide peste doi ani, cum spune primarul, în lipsa unor alternative prietenoase cu natura, primăria ar fi trebuit deja să construiască un depozit nou.

×
Subiecte în articol: gropi gunoi deseuri
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close