Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Harta armelor nucleare ruse. Ce puncte poate lovi armata lui Vladimir Putin

Harta armelor nucleare ruse. Ce puncte poate lovi armata lui Vladimir Putin

În ediția de duminică seara a emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3 a fost prezentată harta armelor nucleare ruse şi ce puncte poate lovi armata lui Vladimir Putin.

Harta armelor nucleare ruse. Ce puncte poate lovi armata lui Vladimir Putin
Sursa foto: baltictimes.com
de Claudia Popovici    |    27 Feb 2022   •   21:55

Vladimir Putin a ordonat duminică ministrului Apărării, Serghei Șoigu, şi şefului marelui stat major, Valeri Gherasimov, să ridice gradul de alertă pentru arsenalul nuclear, în condițiile tensiunilor crescute cu vestul după ce a invadat Ucraina.

„Dragi colegi, vedeți acțiunile neprietenoase ale țărilor din Vest în ceea ce privește partea economică, despre care știm cu toții, dar înalții oficiali NATO se exprimă agresiv la adresa Federației Ruse, motiv pentru care ordon ministerului apărării și șefului marelui stat major să treacă forțele de descurajare ale Armatei într-un regim special de alertă”, a spus Putin, informează Reuters.

În acest context, în ediția de duminică seara a emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3 a fost prezentată harta armelor nucleare ruse şi ce puncte poate lovi armata lui Vladimir Putin.

Potrivit datelor arsenalul nuclear al Rusiei cuprinde rachete cu o rază de acțiune e de la 500 km până la 10.000+ km. 

Acestea sunt amplasat pe teritoriul Federaţiei Ruse pe un dispozitiv de 360 de grade

"Problema nu este că Rusia consideră necesar să se apere nuclear. Problema este atacul şi starea de alertă declarată astăzi este că aceste arme sunt toate orientate asupra spațiului NATO", a spus Radu Tudor, analist militar la Sinteza Zilei de la Antena 3. 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close