Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Stați acasă! Măcar șase săptămâni, ar fi mai bine opt și ideal zece

Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Stați acasă! Măcar șase săptămâni, ar fi mai bine opt și ideal zece

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan spune că toți cei care pot sta acasă este absolut indicat să stea acasă.

Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Stați acasă! Măcar șase săptămâni, ar fi mai bine opt și ideal zece
Sursa foto: Antena 3
de S.T.    |    19 Mar 2020   •   21:58

„Să stăm acasă măcar șase săptămâni, ar fi mai bine opt și ideal zece. Principiul este de a încerca să rupi comunicarea prin care virusul se transmite. Toată lumea care poate sta acasă e indicat să stea acasă. Să se expună mediului social doar cei care trebuie neapărat să o facă. Se pot lua măsuri organizatorice, astfel încât șansa contaminării să fie cât mai mică.

Iată, de exemplu, organizarea emisiunii dumneavoastră în această seară. (Sinteza Zilei - n.red.) Suntem doar trei într-un platou foarte mare, la o distanță considerabilă, corectă unul față de celălalt.

Este o măsură rațională de a limita posibilitatea contaminării. Este un exemplu pe care-l dau. Deci o putem face în anumite condiții care să ne dea un grad de siguranță”, a spus Horațiu Moldovan, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății.

„Întreaga activitate socială și economică trebuie gândită în acest fel.

Să se mențină, evident, funcționarea societății, funcționarea economiei, pentru că este neapărat necesară, dar o organizare atentă, care să reducă riscul de contaminare este esențială și este posibilă”, a mai spus acesta.

Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Stați acasă!

Alexandru Rafila: Nu este exclus să ajungem la 100.000 de cazuri de coronavirus

Au fost înregistrate 17 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, în București, Suceava, Cluj, Bistrița Năsăud, Covasna, Iași, Dolj, Ilfov și Constanța.

Bilanțul a urcat joi la 277, din care 25 de persoane s-au vindecat.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.822 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

Alte 33.709 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close