Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Informații noi despre asasinatul de la Arad. Bomba a fost amplasată în mai puțin de un minut

Informații noi despre asasinatul de la Arad. Bomba a fost amplasată în mai puțin de un minut

Bomba folosită pentru uciderea afaceristului Ioan Crişan este un explozibil extrem de puternic şi ar fi fost montată de un profesionist, în mai puţin de un minut.

Informații noi despre asasinatul de la Arad. Bomba a fost amplasată în mai puțin de un minut
de Roxana Ciucă    |    03 Iun 2021   •   22:01

Noile informaţii din cazul uciderii omului de afaceri din Arad sunt şocate. Pentru asasinat, s-ar fi folosit o bombă în toată regula. TNT, un explozibil extrem de puternic, care în anumite cantităţi poate dărâma şi o clădire întreagă.

Montarea bombei, în mai puţin de un minut

Roxana Ciucă se află la Arad, de unde a oferit informaţii noi cu privire la ancheta aflată în plină desfăşurare.

"E drept că sunt foarte multe întrebări fără răspuns şi da, se confirmă acea informaţie, potrivit căreia există un cerc foarte restrâns de suspecţi şi anchetatorii ştiu cu exactitate ce s-a întâmplat acolo în momentul de faţă, numai că se încearcă să se ajungă la capul reţelei, acel individ care a comandat acest  asasinat (...) Am reuşit să aflăm astăzi şi faptul că s-a folosit acele substanţe explozive şi anume acel TNT, iar din datele pe care le deţin nu vorbim de un amator, ci vorbim de un profesionist care a amplasat acel dispozitiv exploziv într-un timp extrem de scurt, 1 minut. Foarte multe date arată că s-ar fi întâmplat în parcarea din faţa apartamentului său", a transmis Roxana Ciucă, reporter Antena 3.

Bomba este una de tip militar din fosta Iugoslavie şi montarea ei nu ar dura mai mult de un minut, spun experţii.

De aici, cercul de suspecţi începe să se extindă şi în afara ţării, potrivit unor surse din anchetă. Din cercetările de până acum, se bănuieşte că motivul execuţiei este răzbunarea. Una cel mai probabil pusă în practică de mai multe persoane. 

"Le-ar fi provocat o foarte mare pagubă materială sau financiară, poate stia prea multe și devenise un pericol pentru ei, sau poate a fost sub acoperire, sau a fost vreun informator al organelor de Poliție și într-un fel sau altul, fie s-a deconspirat, fie a fost deconspirat", a declarat Valentin Sitaru, ofiţer de Poliţie în rezervă.

Cel care ar fi comandat asasinatul, posibil să nu fie din România

Un semnal. O greşeală plătită cu viaţa. Sunt piste pe care merg acum anchetatorii. Iar deznodământul nu pare a fi unul îndepărtat, mai ales că autorii ar fi făcut şi erori. Se cooperează şi cu autorităţile din alte state, mai ales că este posibil că este posibil ca cel care ar fi comandat asasinatul să nu fie din România. 

"Sunt potenţi financiar, au relaţii în lumea asta care destul de închisă, ermetizată. Erau foarte hotărâţi să scape de acest om şii pentru a fi siguri că scapă de el s-a recurs la această metodă. După mine, nu cred că sunt români.

Amanta afaceristului Ioan Crişan, surprinsă în locul unde a avut loc explozia

Noi imagini arată că, imediat după explozie, la faţa locului ar fi ajuns şi presupusa amantă a afaceristului, Aurora Ardelean. 

Aceasta a stat minute bune înmărmurită pe o bancă, alături de cei de care era însoţită. Un bărbat din grupul Aurorei s-a apropiat de anchetatori pentru a observa de aproape cum se desfăşoară cercetările. 

Martori au fost şi cei din blocurile de lângă cafenea. Încă sunt şocaţi de cele întâmplate. În acelaşi bloc locuiesc şi naşii de cununie ai lui Ioan Crişan. 

Cât despre motivele atentatului, în continuare se cercetează aceleaşi piste. Datorii, ferma afaceristului - ca miză, dar şi o posibilă implicare în mafia traficanţilor de tigări. 

Percheziții la firmă, dar și la domiciliul amantei

Anchetatorii au făcut numeroase percheziții la firmă, acasă la familia Crişan, dar şi la amanta acestuia. Şoţia ştia de ani de zile de relația extraconjugală a soțului ei. Aurora Ardelean, în vârstă de 53 de ani, este și consilier local în comuna Iratoşu, iar in fata anchetatorilor ar fi recunoscut legătura amoroasă pe care o avea cu afaceristul. O relație despre care se știa în toată localitatea.

Tatăl femeii exclude însă orice legătura a fiicei sale cu afaceristul. Cu toate acestea, mașina în care și-a găsit sfârșitul Ioan Crişan era înmatriculată pe numele sorei Aurorei Ardelean.

În fața anchetatorilor a ajuns și șoferul camionului plin cu țigări de contrabandă oprit de poliție cu câteva zile înainte ca afaceristul să fie ucis. Despre acest șofer, Ioan Crişan ar fi dat informații poliției. Avocatul acestuia spune însă ca nu există nicio legătură între cele două cazuri.

Specialiștii sunt de părere că cel care a provocat tragedia va fi găsit în scurt timp.

×
Subiecte în articol: Arad Ioan Crișan bomba Sinteza Zilei asasinat
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close