Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Înregistrarea video difuzată de Mihai Gâdea: Cum este pus la cale un asasinat mafiot în țara noastră

Înregistrarea video difuzată de Mihai Gâdea: Cum este pus la cale un asasinat mafiot în țara noastră

Mihai Gâdea a difuzat, marți seară, la Sinteza zilei, o înregistrare video explozivă care arată cum era pus la cale un asasinat mafiot chiar aici, în România. Iar cel care trebuia să fie executat este un jurnalist.

Înregistrarea video difuzată de Mihai Gâdea: Cum este pus la cale un asasinat mafiot în țara noastră
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    08 Iun 2021   •   22:25

"Să fii jurnalist nu este deloc simplu, ești țintă pentru politicieni, țintă pentru indivizi de felul acesta în momentul în care face dezvăluiri. S-a tot vorbit despre faptul că Dragoș Boța, jurnalist de investigație la Pressalert.ro a făcut dezvăluiri despre mafie și mafia a vrut să-l asasineze. Era vorba despre trafic de droguri", a spus Mihai Gâdea înainte de a prezenta clipul.

Indivizii vorbeau în clar despre asasinare. despre împușcarea jurnalistului Dragoș Boța, despre adresa lui, despre mașina acestuia.

În dosarul DIICOT în care Lucian Boncu a fost trimis în judecată pentru că a ordonat asasinarea editorului șef al Pressalert.ro, jurnalistul Dragoș Boța, apar informații explozive despre ce-și dorea liderul interlop. Boncu apare într-o înregistrare făcută de DIICOT, în 28 iunie 2019, în apartamentul său din Giroc, în dosarul traficului de cocaină, discutând cu „cârtița” sa din Poliția Timiș, Dragan Ilin, și cu prietena acestuia.

La un moment dat, Boncu a comentat ce auzea la televizor despre scandalul de la Caracal și le-a mărturisit celor doi: „Vrei să-ți zic ceva? Io, dacă io… vă zic personal. Dacă nu era poliția și legea așa să fie, eu cel puțin trei – patru morți aveam până acum, io. Pe Boța îl omoram sigur, pe Taloș îl omoram sigur, deja sunt doi morți. Nu că îl băteam, îl omoram și crede-mă că veneam și beam bere. N-am scupule, în viața mea n-am avut scupule față de…”.

După apariția articolului în care Dragoș Boța a dezvăluit că Boncu l-a „sifonat” pe dealerul său de cocaină, Radu Novac, zis „Jack”, la structura centrală a DIICOT, liderul interlop i-a convocat în 10 septembrie 2019 pe oamenii săi de încredere la restaurantul Cuina, unde Rafa Bogdan a adus de la Caransebeș pistolul cu care trebuia împușcat jurnalistul, arma fiindu-i predată lui Gavrilă Nicolae. Anchetatorii au pus la dosar fotografii în care Boncu apare alături de Rafa Bogdan sau Nicolae Gavrilă. De asemenea, la întâlnire a participat și polițistul Dragan Ilin.

Într-o altă înregistrare, din 20 aprilie 2020, în care discută Alin Huc, Dragan Ilin și avocatul acestuia, Carin Antonescu, reiese că în 11 septembrie 2019 polițistul i-a spus despre planul lui Boncu avocatului, dar acesta i-a transmis lui Boncu să amâne operațiune de executare pentru că era prea aproape de momentul publicării articolului.

Interlopul Lucian Boncu din Timişoara a fost prins în Italia, după ce a fost dat în urmărire internaţională

Interlopul Lucian Boncu din Timişoara, cel care a ordonat asasinarea jurnalistului Dragoş Boţa, a fost prins în Italia, după ce a fost dat în urmărire internaţională.

Lucian Boncu, liderul unei grupări de interlopi din Timişoara, şi cel care a ordonat asasinarea jurnalistului Dragoş Boţa, a fugit din ţară după ce a aflat că procurorii DIICOT au cerut arestarea sa.

În timp ce se afla în sediul Poliţiei, acolo unde semna controlul judiciar, Lucian Boncu a ieşit sub pretextul că a primit un telefon şi a dispărut. Ulterior, judecătorii au decis arestarea preventivă în lipsă a lui Boncu, pentru următoarele 30 de zile.

Într-un alt dosar, Lucian Boncu a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru trafic de droguri, însă decizia nu este definitivă.

Interlopul a fost prins în sudul Italiei.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close