Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Interesele economice ale Austriei în România. Ce jocuri se fac în secret

Interesele economice ale Austriei în România. Ce jocuri se fac în secret

OMV Petrom şi Complexul Energetic Oltenia vor construi patru parcuri fotovoltaice, o investiţie de peste 400 de milioane de euro.

Interesele economice ale Austriei în România. Ce jocuri se fac în secret
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Dec 2022   •   23:37

OMV  a fost selectat fără licitaţie de către Complexul Energetic Oltenia într-un proiect privind construcţia celor patru parcuri fotovoltaice, cu o capacitate totală instalată de 455 MW şi o valoare totală a investiţiei de 410 milioane de euro.

Potrivit Actului constitutiv al societăţii mixte numite prin Hotărârea Consiliului de Supraveghere nr.46/ 26.11.2021, 70% din bani vin de la Ministerul Energiei prin Fondul de Modernizare, iar contribuţia OMV este doar 76 milioane de euro.

OMV Petrom și Complexul Energetic Oltenia investesc în producția de energie fotovoltaică

În condiţiile în care CEO pune la dispoziţie terenurile pentru cele patru parcuri, contribuţia OMV reprezintă doar 9% la cota de capital social.

Va primi în schimb active în valoare de 205 milioane de euro, precum şi 50% din energia produsă în cele patru parcuri pe o perioadă de 25 de ani!

Informaţiile au fost prezentate de Oana Zamfir, luni seară, la "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea".

 

×
Subiecte în articol: Austria România
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close