Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Titi Aur, despre teribilismul și inconștiența șoferilor români: ”Tot sistemul nostru este defect”

Titi Aur, despre teribilismul și inconștiența șoferilor români: ”Tot sistemul nostru este defect”

Expertul în conducere defensivă Titi Aur a vorbit în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei” despre fenomenul inconștienței șoferilor români care face victime zilnic pe șosele țării.

Titi Aur, despre teribilismul și inconștiența șoferilor români: ”Tot sistemul nostru este defect”
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Noi 2021   •   22:22

Cel mai recent caz, un bărbat care și-a blocat volanul cu o sticlă de apă și a lăsat maşina să meargă singură pe autostradă.

Titi Aur consideră că astfel de gesturi sunt rezultatul unei educații precare și al unui sistem eșuat.

„Nu conștientizează pericolul. Nu au informații. Nu au fost bine pregătiți, nici la școala de șoferi și nici după. Au aflat ei niște informații că o astfel de mașină are un sistem foarte bine gândit pentru a te atenționa atunci când ieși de pe o bandă, și că el poate fi păcălit pentru că funcționează atâta timp cât ai mâna pe volan. Au pus acea sticlă cu mai puțină apă, neștiind că sistemul nu rămâne foarte mult timp activ și se dezactivează la un moment dat.

Problema nu este doar ce fac acești tineri. Tot sistemul nostru este defect. La grădiniță nu învățăm nimic despre circulație, la școala de șoferi nu se învață ce ar trebui să știm din punct de vedere tehnic. În programa școlii de șoferi veți vedea în continuare întrebări despre carburator și nimic despre ce are mașina din anul 2021, ABS, controlul tracțiunii.

După școala de șoferi nu se mai face niciun program de pregătire. Atunci ajungem să vedem tot felul de nenorociri pe stradă.

Singura soluție este ca autoritățile să deschidă ochii și să se uite în această direcție.”

×
Subiecte în articol: Titi Aur şoferi sosele
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close