Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Joe Biden, avertisment alături de cancelarul german: "Dacă Rusia invadează Ucraina, s-a terminat cu Nord Stream 2"

Joe Biden, avertisment alături de cancelarul german: "Dacă Rusia invadează Ucraina, s-a terminat cu Nord Stream 2"

SUA şi Germania ''acționează concertat'' în fața ''agresiunilor'' Rusiei în Europa, inclusiv în ceea ce privește gazoductul rusesc Nord Stream 2.

Joe Biden, avertisment alături de cancelarul german: "Dacă Rusia invadează Ucraina, s-a terminat cu Nord Stream 2"
Sursa foto: CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Feb 2022   •   00:27

Declarația a fost făcută de președintele american Joe Biden, care l-a primit luni la Casa Albă pe cancelarul german Olaf Scholz.

''Acționăm împreună pentru a preveni în continuare agresiunile ruse în Europa și pentru a face față provocărilor prezentate de China'', a adăugat președintele american, avându-l alături pe cancelarul german.

Germania este ''unul dintre cei mai apropiați aliați'' ai Americii, a subliniat Biden.

El a fost întrebat ce se va întâmpla cu gazoductul Nord Stream 2, construit de compania rusească Gazprom și care trece prin Marea Baltică pentru a livra gaze în Germania ocolind Ucraina.

"Dacă Rusia invadează - asta însemnând trupe și tancuri rusești care trec granița - Nord Stream 2 nu va mai fi. Îi vom pune capăt. Iese din discuție posibilitatea ca Nord Stream 2 să continue dacă Rusia invadează"

Olaf Scholz a provocat preocupări în ultimele săptămâni prin refuzul de a livra arme Ucrainei și prin menținerea suspansului privind situația controversatului gazoduct Nord Stream 2, înainte de a accepta să-l includă pe lista posibilelor represalii în cazul unui atac rusesc.

''Suntem aliați apropiați și acționăm într-o manieră coordonată și unită atunci când este vorba de a răspunde la crizele actuale'', a declarat, la rândul său, cancelarul german, precizând că Rusia va plăti ''un preț foarte mare'' în cazul unei invazii a Ucrainei.

 

×
Subiecte în articol: Joe Biden Olaf Scholz nord stream 2
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close