Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Cum a aflat fiica lui Hagi povestea străbunicului ei mort în închisoarea de la Aiud: "M-a șocat și a fost un moment incredibil"

Cum a aflat fiica lui Hagi povestea străbunicului ei mort în închisoarea de la Aiud: "M-a șocat și a fost un moment incredibil"

Kira Hagi, fiica regelui fotbalului romanesc, Gică Hagi, a povestit în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3, cum a plecat în căutarea unui supraviețuitor al Cetății Morții, așa cum era numită închisoarea de deținuți politici de la Aiud, ca să afle detalii despre străbunicul ei, mort acolo.

Cum a aflat fiica lui Hagi povestea străbunicului ei mort în închisoarea de la Aiud: "M-a șocat și a fost un moment incredibil"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    25 Mai 2021   •   23:26

"Străbunicul meu din partea mamei a murit la Aiud. Am întâlnit un domn foarte drăguț, un poet, care încă trăiește, un supraviețuit al fenomenului. În cheamă Demostene Andronescu și am vrut neapărat să îl întâlnesc pentru că și el a supraviețuit lagărului de la Aiud.", a povestit Kira, la Antena 3.

"M-am întâlnit cu el și vorbeam și îmi povestea despre poeziile pe care le-a compus acolo. Și, după o ora și ceva, îl întreb așa foarte drăguț: 'Cunoașteți pe cineva Vlahbei, care a fost închis tot acolo cu dumneavoastră?' Și el îmi spune: 'Da! Trei! Trei Vlahbei.' Și am spus: 'Da, el și cu verișorii lui au fost închiși în lagărul de la Aiud.'

M-a șocat și a fost un moment incredibil pe care nu îl pot descrie în cuvinte. Pentru că am avut o legătură cu dansul și în felul acesta l-am cunoscut și pe străbunicul meu, pe care nu aș fi avut ocazia să îl cunosc, din păcate.", a relatat fiica lui Gică Hagi.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close