Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Lia Olguţa Vasilescu reclamă că municipiul Craiova nu are prevăzut niciun spital în PNRR: "Totală bătaie de joc faţă de munca unor oameni"

Lia Olguţa Vasilescu reclamă că municipiul Craiova nu are prevăzut niciun spital în PNRR: "Totală bătaie de joc faţă de munca unor oameni"

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a reclamat faptul că municipiul nu are prevăzut niciun spital în PNRR. În schimb, oraşele din Ardeal au câte două, trei sau chiar patru spitale fiecare, transmite primarul din Craiova.

Lia Olguţa Vasilescu reclamă că municipiul Craiova nu are prevăzut niciun spital în PNRR: "Totală bătaie de joc faţă de munca unor oameni"
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    17 Feb 2022   •   23:15

Lia Olguţa Vasilescu afirmă că, în 25.02.2021, în contextul publicării unui rezumat despre PNRR, a depus adresă, la Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Sănătăţii, că municipiul Craiova intenţionează construirea unui spital de pediatrie din fonduri europene. 

În data de 08.06.2021 a revenit cu adresă la cele două instituţii, reafirmând dorinţa de a fi prinsă investiţia în PNRR.

Lia Olguţa Vasilescu susţine că nu a primit răspuns nici la cea de-a doua adresă.  

De ce Oltenia nu are spital nou

Primarul Craiovei e de părere că lista spitalelor din PNRR are interese politice. Sunt date pentru primarii de dreapta, acuză Olguţa Vasilescu.

Aceasta declară că lista cu spitalele a fost cunoscută doar de ministrul Ghinea şi un secretar de stat, tot de la USR.  

"În ultimele două zile, peste tot în media, pe Facebook, peste tot, cei de la USR spun că de fapt Craiova nu a depus niciun fel de solicitare. Nu! Am depus solicitare cu toate celelalte administraţii. Nu s-a ţinut cont de ea.

Am solicitat la Ministerul Sănătăţii să mi se dea criteriile pentru care unele spitale sunt în listă, altele nu sunt. Şi mi s-a răspuns că nu există niciun fel de metodologie, nu există niciun fel de hotărâre de guvern.

Că a fost o secretară de stat de la USR, doamna Migiu, care numai ea a ştiut de această listă şi cum a selectat aceste spitale numai dumneai ştie să spună. Deci este clar că nu a fost făcut nu numai transparent, dar pur şi simplu a fost într-o totală bătaie de joc faţă de munca unor oameni", a spus Lia Olguţa Vasilescu, joi seară, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Lia Olguţa Vasilescu spital Craiova
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close