Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, despre crima de la Arad: „Asasinul ar fi din spațiul ex-Sovietic. Ei au acest mod de operare mai brutal, mai cu sânge rece”

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, despre crima de la Arad: „Asasinul ar fi din spațiul ex-Sovietic. Ei au acest mod de operare mai brutal, mai cu sânge rece”

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, a vorbit, în exclusivitate, la emisiunea „Sinteza zilei” de la Antena 3, despre cine ar fi putut fi ținta reală a asasinatului de la Arad, în care omul de afaceri Ioan Crișan a fost omorât, dar și despre cine ar putea fi asasinul.

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, despre crima de la Arad: „Asasinul ar fi din spațiul ex-Sovietic. Ei au acest mod de operare mai brutal, mai cu sânge rece”
Sursa foto: Captură Antena 3
de Andreea Ştefan    |    01 Iun 2021   •   23:51

„Totul poate fi privit mai prozaic. Acest domn din Arad a fost atenționat de două ori: o dată i s-a dat foc la casă, a doua oară i s-au furat banii din casă. În lumea lor, lumea interlopilor, cam așa se procedează. Dacă pricepi (n.r.- atenționările), te supui unor ordine. Poate că omul acesta făcea parte dintr-o ierarhie. Poate a deranjat un asociat, un concurent. Poate nu a primit taxă de protecție sau nu a dat dobândă la dobândă. Poate a deranjat pe cineva sau a dat vreo informație poliției și de asta a fost prins nu știu ce transport. Sunt foarte multe semne de întrebare aici.

Noi nu avem dosarul ca să avem toate informațiile acestea. Pentru informarea publicului, ne dăm și noi cu părerea, fără să îi deranjăm prea mult pe anchetatori. Ei nici nu au voie să dea din casă și nici nu vreau să aud pe surse că nu știu ce aflați, pentru că nu este bine. Trebuie să-i lăsăm în pace și să nu-i punem în gardă pe infractori.

„Când angajezi un mercenar să elimine un individ, acesta poate să-și aleagă armele”

În urmă cu mai mulți ani, dacă se dădea o comandă de genul acesta, cum se proceda? Foc armat și așa mai departe. Ei și-au dat seama că poate nu nimeresc, poate sunt victime colaterale. Ei lucrează cu materialul clientului, dar când angajezi un mercenar să elimine un individ, omul acesta poate să-și aleagă armele. Fiecare e specializat pe o anumită procedură. Poate că asta este semnătura lor. Și acești indivizi, poate din spațiul ex-Sovietic, poate din altă parte, nu se știe de unde, au primit ordin, ei și-au făcut lecțiile, l-au monitorizat, au văzut care este tabietul. Avem un martor și ne spune cineva că a văzut umblând la mașină, când victima noastră era să își bea cafeluța. După care l-au lăsat să iasă din parcare, s-au gândit să nu facă deranj acolo în parcare.

Sunt niște profesioniști, pentru că au lucrat ca la carte. Unul din ei, poate sunt mai mulți, a venit să vadă dacă bifează lucrarea. Acea persoană care e pe lângă mașină nu a sunat la 112, să vină pompierii, nu a încercat să schițeze un gest, să facă ceva, să îl ajute. A trecut starda după aceea foarte relaxat, degajat, deci nu avea nicio treabă. Profesionist.

Flerul meu de polițist îmi spune că mai de grabă ar fi din spațiul ex-Sovietic (n.r.- asasinul). Pot să greșesc. Poate să fie și din țările cu care se învecinează România în partea de vest. Nu se știe. În cariera mea, am avut foarte multe cazuri în care ne confruntam cu acești mercenari veniți din spațiul ex-Sovietic, ca să nu zic altceva, să dau amănunte. Ei au acest mod de operare mai brutal, mai cu sânge rece. După ce s-a asigurat respectivul (n.r.- persoana surprinsă lângă mașină după explozie) că totul e ok, a trecut strada frumos, elegant, s-a urcat în mașină și au plecat. Vă dați seama că la graniță noi îi avem pe turci. Poate n-au ieșit din țară, poate au ieșit”, a declarat Liviu Chesnoiu, în exclusivitate, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Liviu Chesnoiu Arad
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close