Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Imaginile zilei: Ambulanțele sufocă traficul la intrarea în spitale

Imaginile zilei: Ambulanțele sufocă traficul la intrarea în spitale

Sistemul sanitar românesc nu mai face față pandemiei. Din păcate, nimic nou în asta. Dar pe zi ce trece, imaginile din spitalele țării sunt tot mai cutremurătoare. Și cu atât mai mult, criza politică, suprapusă peste cea sanitară, e de dorit să se termine.

Imaginile zilei: Ambulanțele sufocă traficul la intrarea în spitale
de Alexandra Dima    |    21 Oct 2021   •   21:22

Mihai Gâdea a început emisiunea Sinteza Zilei de joi seară cu noi imagini ale colapsului în care se zbate țara. Sufocate de cazuri, spitalele nu mai fac față. Medicii sunt epuizați, medicamentele insuficiente, terapia intensivă lipsită de locuri, iar la intrarea în spitale - cozi uriașe cu ambulanțe. 

La cel mai important spital de urgențe din București - Spitalul Universitar Floreasca - ambulanțele nu au loc să intre. Suprasolicitate sunt și celelalte spitale mari din București - Marius Nasta ori Matei Balș. Și de la Buzău, vin imagini cu ambulanțele care stau în șir la intrarea spitalului. Vestea cea mai proastă e că spitalele nu mai au locuri, iar ambulanțierii stau blocați așteptând să se elibereze vreun loc în care pot șăsa bolnavii transportați. 

"Aceste imagini ne vorbesc despre o realitate foarte greu de gestionat și foarte greu de trăit.", a precizat realizatorul Antena 3.

Cât timp va mai dura până vom vedea și imagini cu cozile la intrarea în cimitire, cum am văzut în Lombardia la începutul pandemiei?...

Serviciile de Ambulanță sunt la pământ. Numărul solicitărilor s-a dublat. ”Medicina de urgență se transformă în medicină de dezastre”

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei pandemie
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close