Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei ”Ferească Dumnezeu să le folosesc!” Lukaşenko, despre armele nucleare pe care le primeşte Belaurusul

”Ferească Dumnezeu să le folosesc!” Lukaşenko, despre armele nucleare pe care le primeşte Belaurusul

Belarus va primi arme nucleare ruseşti, iar preşedintele Alexander Lukaşenko spune că unele dintre acestea sunt de trei ori mai puternice decât bombele atomice de la Hiroshima şi Nagasaki.

”Ferească Dumnezeu să le folosesc!” Lukaşenko, despre armele nucleare pe care le primeşte Belaurusul
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Iun 2023   •   11:09

La finele săptămânii trecute, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că armele nucleare ar urma să fie mutate după ce vor fi pregătite instalaţii speciale de depozitare a acestora. Totodată, liderul de la Kremlin a mai preciuat că ţara sa este cea care va păstra controlul asupra armelor nucleare tactice, potrivit Reuters.

Totuşi, Alexander Lukaşenko spune că aceste arme sunt necesare pe teritoriul ţării sale pentru ca aceasta să fie ferită de „nenorociţi”.

„Veţi spune – de ce sunt necesare armele nucleare? Pentru ca niciun nenorocit să nu mai pună piciorul pe pământ belarus. Există un singur motiv pentru utilizarea lor – agresiunea împotriva Belarusului nostru şi va exista o decizie imediată, am spus deja acest lucru de mai multe ori până acum, va exista un răspuns imediat! Cred că nimeni nu ar fi dispus să lupte cu o ţară care are aceste arme. Acestea sunt arme (nucleare – n.r.) de descurajare. Doamne fereşte, mă înţelegeţi, Doamne fereşte, să trebuiască să iau decizia de a le utiliza în vremurile moderne!”, a declarat preşedintele Belarusului.

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close