Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Sună alarmele în Kiev. Oraşul e sub asediu. Urmează noaptea cea mai lungă | #UcrainaLuptă

Sună alarmele în Kiev. Oraşul e sub asediu. Urmează noaptea cea mai lungă | #UcrainaLuptă

În Kiev sună alarmele. Oraşul e sub asediu şi urmează o noapte lungă, poate ultima a actualului regim care a uimit întreaga lume prin îndârjirea cu care au luptat şi luptă împotriva cotropitorilor ruşi.

Sună alarmele în Kiev. Oraşul e sub asediu. Urmează noaptea cea mai lungă | #UcrainaLuptă
Sursa foto: Pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Feb 2022   •   21:44

Vitali Klitscho, primarul Kievului și fost campion mondial de box la categoria grea, a descris capitala Ucrainei ca fiind la un pas de o catastrofă umanitară, dar a îndemnat locuitorii să îşi menţină speranţa şi unitatea.

„Ne aflăm la granița unei catastrofe umanitare", a declarat el duminică pentru Associated Press, în timp ce în oraș continua starea de asediu care, potrivit lui, permitea autorităților să vâneze „sabotori" pe străzi.

„În acest moment, avem electricitate, avem apă și încălzire în casele noastre. Dar infrastructura este distrusă pentru a livra alimente și medicamente", a spus primarul, citat de The Guardian.

„De aceea, mesajul pentru toată lumea este: Susțineți Ucraina împreună ... Suntem puternici", a spus el: „fiecare ucrainean este mândru că este independent, mândru că este ucrainean și suntem mândri că avem propria noastră țară".

În urma răspândirii unei dezinformări, primarul Kievului a dezminţit că oraşul ar fi încercuit.

 

"Publicațiile ruse online au difuzat informații cu referire la mine că Kievul ar fi înconjurat și evacuarea oamenilor este imposibilă. Și este ciudat că canalele de telegramă ucrainene au început să o răspândească... 

Nu crede minciuni! Aveți încredere în informații numai din surse oficiale.", a transmis Vitali Klitscho.

Deşi s-au stabilit discuţii de pace, lucrurile nu s-au calmat în Kiev. Surse foarte bine informate vorbesc de un alt plan în această noapte, al lui Vladimir Putin. Una este să negociezi când nu ai reuşit să capturezi niciun oraş major şi alta să discuţi după ce ai capturat capitala şi, poate, să ai preşedintele şi guvernul captiv. 

În Kiev sună sirenele şi asta nu e întâmplător. Informaţiile sunt că în această noapte capitala Ucrainei va fi atacată din mai multe părţi, după un plan bine pus la punct.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Ucraina Kiev Război Ucraina
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close