Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Când vor fi impozitate companiile străine la fel ca cele autohtone? Răspunsul dat de ministrul Marius Budăi

Când vor fi impozitate companiile străine la fel ca cele autohtone? Răspunsul dat de ministrul Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a fost întrebat în această seară, la Sinteza zilei, care este stadiul discuțiilor în privința impozitării salariilor cu o cotă progresivă.

Când vor fi impozitate companiile străine la fel ca cele autohtone? Răspunsul dat de ministrul Marius Budăi
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    16 Mai 2022   •   23:22

"Nu avem deocamdată creionat nimic - este o idee pe care Marcel Ciolacu a dus-o în dezbatere publică și o va aduce în interiorul coaliției", a răspuns Marius Budăi, la întrebarea adresată de realizatoarea Antena 3 Oana Zamfir.

Întrebat și dacă se va face ceva și în privința marilor corporații care declară un profit de doar 2% și duc grosul profiturilor în țările de origine, Marius Budăi a răspuns:

"Nu este discuția doar pe salarii, să fie o etichetare și un impozit progresiv pe salarii, neapărat. Da, am fost la câteva discuții de acest gen, se discută mai mult la Ministerul Finanțelor, nu pot să vă dau mai multe detalii".

Marcel Ciolacu pledează în continuare pentru introducerea impozitului progresiv. Liderul social-democrat afirmă că există mai multe măsuri fiscale care ar urma să fie prezentate până la 1 iunie.

"Codul Fiscal trebuie modificat cu șase luni înainte ca viitorul buget de stat să îl construim pe măsuri luate de la 1 iunie, cu efecte de la 1 ianuarie. Rămân la părerea că în zona prețurilor la energie ar fi trebuit venit cu reglementare și ar fi avut efecte imediate. Compensarea, după cum vedem, a creat un decalaj până se văd efectele. Dacă am fi venit cu o reglementare, efectele ar fi fost de a doua zi și poate nu am fi ajuns la această inflație”, a spus Marcel Ciolacu.

Potrivit liderului PSD, s-a îmbunătățit și colectarea făcută de ANAF, fapt care se datorează unei redimensionări și reașezări a impozitelor.

Întrebat dacă mai susține introducerea impozitului progresiv, Ciolacu a răspuns: „în continuare, cu deductibilitățile necesare”.

„Ori intrăm într-o logică, cum este toată lumea și toate țările dezvoltate, ori încercăm să ne mințim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică”, a spus Marcel Ciolacu.

 

×
Subiecte în articol: Marius Budăi
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close