Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Dr. Adela Ciobanu, medic psihiatru, despre agresivii din trafic şi din şcoli: "Pandemia a generat un tsunami de tulburări psihiatrice"

Dr. Adela Ciobanu, medic psihiatru, despre agresivii din trafic şi din şcoli: "Pandemia a generat un tsunami de tulburări psihiatrice"

Prof. dr. Adela Ciobanu, medic psihiatru Spitalul "Prof dr.Al. Obregia", a comentat cazurile de violență din trafic, de pe stradă, dar şi din şcoli.

Dr. Adela Ciobanu, medic psihiatru, despre agresivii din trafic şi din şcoli: "Pandemia a generat un tsunami de tulburări psihiatrice"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    04 Mai 2022   •   23:11

Pandemia de COVID-19 a lăsat urme adânci atât la nivel economic, cât și social. Înainte de pandemie aproape toți oamenii erau concentrați pe activitatea din sfera profesională, socială şi/sau familială.

Apoi brusc, odată cu apariția pandemiei cu toții a trebuit să ne adaptăm situației nou create, regulilor/legilor nou apărute pentru a supraviețui virusului COVID -19.

Reluarea stilului de viață după o schimbare a ritmului de aproape 2 ani, poate constitui o problemă pentru foarte multe persoane, iar acest lucru se vede în creșterea numărului de acte de violență din stradă, trafic şi chiar şcoală. 

În acest context, prof. dr. Adela Ciobanu, medic psihiatru Spitalul "Prof dr.Al. Obregia", a făcut o serie de precizări. 

"Încă din 2020 experții spuneau că o să urmeze un tsunami de tulburări psihiatrice.

Este firesc pentru că discutăm de pandemie, dar şi de faptul că avem un război la granița ţării noastre care îi stresează  pe oameni.

Te trezești dimineaţa citești de COVID, apoi apare şi războiul, mai vezi şi scumpirile şi oamenilor începe să le scadă pragul la frustrare.

Tocmai că aceste previziuni şi studiile au arătat că unele din simptome este furia.

Discutăm în mare parte de persoane care prezintă stări de afect. Brusc devin violenți se supără poate din nimic, dintr-un schimb de cuvinte şi sunt capabili de acte  de violență cu o rapiditate nebănuită de celalalt în care pot să-i atace pot să lovească.

Referitor la agresivii din trafic, medicul a menționat că "din păcate, foarte mulţi primesc avizul de a lua carnetul de conducere, dar ascund tulburări de personalitate. Este suficient doar de un clanxon în trafic ca să-l atace pe celalalt. Aceste persoane răspund în faţa legii şi nu au nicio justificare"

Referitor la tinerii agresivi medicul psihiatru a precizat că "s-a observat o scădere a vârstei la care tineri consumă alcool, dar şi droguri.

Mai mult în octombrie 2021 s-a făcut un studiu pe patru ţări în urma căruia s-a evidențiat faptul că 

  • 53 de milioane de cazuri de depresie
  • 76 de milioane de cazuri de anxietate
  • lumea este la un pas de o epidemie de afecțiuni mintale
×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close