Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Mihaiela Moraru-Iorga, victima unei înscenări? Cum se apără procurorul

Mihaiela Moraru-Iorga, victima unei înscenări? Cum se apără procurorul

Mihaiela Moraru-Iorga, victima unei înscenări? Cum se apără procurorul
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Iul 2017   •   23:00

Procuroarea Mihaiela Moraru-Iorga, revocată din funcția de la DNA de Laura Codruţa Kovesi, o acuză pe şefa anticorupției de presiuni şi imixtiuni ilegale în dosare.

Procuroarea a declarat la emisiunea "Sinteza Zilei" de la Antena 3 că şefa DNA îi dădea mesaje în care îi spune pe cine să audieze în dosare. "A fost o precedură de citare care m-a exclus pe mine", a declarat procuroarea.

Procuroarea afirmă că era vorba de presiuni şi imixtiuni clare, pentru care are dovezi, iar Inspecţia Judiciară va stabili caracterul ilegal al acestora.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat Inspecţiei Judiciare să efectueze cercetări cu privire la activitatea procurorului Mihaiela Moraru-Iorga, mai multe situaţii fiind transmise IJ pentru a analiza incidenţa abaterilor disciplinare. 

Pe 4 iulie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat aviz pozitiv pentru revocarea din funcţie a celor doi procurori de la DNA Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru-Iorga, iar a doua zi procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a semnat revocarea din funcţie a celor doi anchetatori. 

×
Subiecte în articol: DNA Laura Codruta Kovesi Sinteza Zilei
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close