Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Miliardarii Rusiei îşi toacă averile în paradisul şmecherilor

Miliardarii Rusiei îşi toacă averile în paradisul şmecherilor

Elita Rusiei e atât de îndrăgostită de Riviera Franceză încât aici se află zeci de vile și apartamente ale căror proprietari sunt într-un fel sau altul conectați la regimul terorist al președintelui Rusiei Vladimir Putin. 

Miliardarii Rusiei îşi toacă averile în paradisul şmecherilor
Sursa foto: captura video Ukrainska Pravda / YouTube
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mai 2023   •   15:18

Discuţie între Iosif Prighozin şi Farkhad Akhmedov:  „Noi avem o republică... Țara noastră este o federație prezidențială. Președintele va răspunde pentru toate astea. Pentru tot!”

Aceasta e o presupusă discuție telefonică dintre producătorul rus, Iosif Prigozhin, și miliardarul Farkhad Akhmedov, publicată recent în presa rusă:

-Ei au f.... țara asta, fără niciun dubiu.
-Hai să lăsăm pentru altă dată discuția aceasta.
-Ne-au tras-o nouă, copiilor noștri, viitorul lor. Înțelegi?
-Da.

Sunt de înțeles îngrijorările lui Akhmedov. Familia lui deține o vilă la Cap Ferrat, unul din cele mai scumpe locuri de pe Riviera Franceză. După invazia pe scară largă, Akhmedov a ajuns pe lista sancțiunilor UE, precizează jurnaliştii de la Ukrainska Pravda.

Această proprietate e înregistrată pe numele fostei soții și al copiilor care nu sunt trecuți în lista sancțiunilor. Prin urmare, nu are de ce să se îngrijoreze, cel puțin, atunci când vorbește la telefon.

Iar aici e Shoshanna, vila, pe care acum e pus sechestru, e al lui Arkady Rotenberg, unul dintre cei mai buni prieteni și finanțatori de ai lui Putin. Registrele franceze confirmă că fratele lui Arkady, Boris, și soția acestuia din urmă își au domiciliul la această adresă din Monaco. 
E aici, în această clădire din centrul Monaco, aflată în apropierea cazinoului Monte-Carlo.

Iar acest lucru înseamnă că familia Rotenberg poate avea apartamente și aici. Ce-i drept, registrele, care ar putea detalia și confirma această informație, nu sunt publice.

Cea de-a treia proprietate a familiei Rotenberg se află în Eze, o localitate situată între Monaco și Nice.

Proprietarul acestei vile este, de asemenea, Boris, fratele lui Arkady Rotenberg. Și pe acestă proprietate autoritățile franceze au pus sechestru.

Iar aceste terenuri din CapFerrat aparțin asociaților lui Aleksandr Ponomarenko. Familia acestuia este co-proprietar al aeroportului Sheremetyevo din Moscova. 
Pare că din cauza sancțiunilor construcțiile au fost oprite.

Și pe acest palat al milionarului rus Musa Bazhaev s-a pus sechestru. Bazhaev are afaceri cu platina, afaceri în domeniul petrolier și cel al construcțiilor.

Iar aceste vile vecine îi aparțin unuia dintre cei mai bogați oameni ai Rusiei, Viktor Rashnikov, mogulul fierului și al oțelului.  În 1971, legendara trupă The Rolling Stones a locuit în această vilă, ascunzându-se de autoritățile fiscale britanice.

Cannes. Aici, pe una dintre aceste străduțe, se află vila părinților oligarhului de la Kremlin, Andrey Melnichenko. Se numește Philosophia.

Melnichenko este unul dintre oligarhii care au fost la întâlnirea cu Putin care a avut loc în prima zi a invaziei pe scară largă, pe 24 februarie.

Poate de aceea, cu o lună înainte, în ianuarie 2022, a fost dizolvată compania, pe numele căreia a fost înregistrată vila părinților lui Melnichenko. De aceea, pe vila înregistrată chiar pe numele oligarhului, care se află la 10 minute de Cannes, pe Cap d’Antibes, a fost pus sechestru, iar pe această proprietate, nu.

Andrey Kozitsyn a fost directorul general al companiei miniere de metalurigie Ural din 1999 până-n iulie 2022. El a fost obligat să demisioneze din cauza sancțiunilor UE. În acea perioadă, Kozitsyn a cumpărat această proprietate din Cannes… A cumpărat și apartamente în această clădire. Ce-i drept, din cauza faptului că Kozitsyn e pe lista sancțiunilor, acum, pe aceste proprietăți e fost pus sechestru.

×
Subiecte în articol: oligarhi ruși coasta de azur bogati
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close