Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră despre creşterea pensiilor

Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră despre creşterea pensiilor

Ministrul Muncii, Marius Budăi a explicat ce se va întâmpla cu pensiile din ianuarie 2023.

Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră despre creşterea pensiilor
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    01 Iun 2022   •   22:15

Pensiile vor fi majorate, la 1 ianuarie, cu cel puțin rata inflației, spune președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

”Avem o lege. Avem o lege în vigoare. (…) Cel puţin cu indicele de inflație, categoric că vor fi modificate”, a declarat Marcel Ciolacu, atunci când a fost întrebat dacă vor fi majorate pensiile. 

Mai exact, liderul social-democraților a declarat că legea în vigoare prevede ca pensiile româniilor să crească "cel puțin cu indicele de inflație”.

Întrebat ce se va întâmpla cu pensiile de la 1 ianuarie, ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat: 

"Domnul preşedinte a făcut o declaraţie în conformitate cu legea care a spus că dacă prevede o creştere anume de la 1 ianuarie sau o creştere pe anual cu rata inflației şi 50% din creșterea salariului brut se va respecta.

Asta nu exclude o creştere anul acesta şi nu exclude o analiză a actualului guvern pe tot ce înseamă măsuri şi pachete sociale pe anul acesta.

(...)Suntem extrem atenți la evoluția cifrelor şi vom lua măsurile necesare pentru a proteja puterea de cumpărare a categoriilor vulnerabile unde se încadrează şi pensionarii", a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, la Sinteza Zilei de la Antena3. 

×
Subiecte în articol: Marius Budăi cresterea pensiilor pensii
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close