Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Ministrul Muncii anunţă soluţiile pentru creşterea salariilor şi a pensiilor | Ce spune despre măsurile anti-scumpiri

Ministrul Muncii anunţă soluţiile pentru creşterea salariilor şi a pensiilor | Ce spune despre măsurile anti-scumpiri

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat soluțiile pentru creșterea pensiilor dar şi ce măsuri anti-scumpiri sunt luate în calcul de coaliţia de guvernare.

Ministrul Muncii anunţă soluţiile pentru creşterea salariilor şi a pensiilor | Ce spune despre măsurile anti-scumpiri
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    16 Mai 2022   •   22:17

Întrebat ce soluţii imediate ar trebui luate pentru a sprijinii românii în contextul creșterii inflației, ministrul Muncii, Marius Budăi a precizat. 

"În primul rând trebuie să continuăm ceea ce a am început în noiembrie anul trecut de când am preluat guvernul şi anume pe ordonanța cu compensarea preţurilor din energie.

Vreau să vă spun că la ministerul Muncii, doar pentru consumatorii casnici s-au plătit 1.2 mld de lei care nu au ieşit din buzunarul nostru. Să continuăm implementarea de pachete şi sociale, dar şi economice.

Deja cardurile pentru elevii care provin din familii defavorizate au ajuns în şcoli şi vor ajunge imediat la elevi.

Pachetele pentru 1.2 mld de cetăţeni români care se distribuie în perioada martie-aprilie-mai sunt în derulare. Şi ordonanța care a ieşit săptămâna trecută cu aceste vouchere de 50 de euro.

Suntem în dinamică. Avem o colaborare cu ministerul Finaţelor, dar şi cu ministerul Fondurilor Europene. Lucrăm pentru a pune în aplicare ceea ce coaliţia politică a acestui Guvern a hotărât", a spus ministrul Muncii.

Referitor la cota unică, Budăi a reamintit că "pensionarii care au pensii până în 2.000 de lei au impozit 0.

Ce depășește 2.000 de lei avem un impozit 10%. Avem un impozit diferențiat şi la societăți comerciale: 16% pe profit, 1% pe venit. Avem de altfel şi taxarea pe sănătate tot din pachetul sprijin pentru România în care cei 200 de lei pe care îi punem la dispoziția mediului de afaceri să îi dea angajaților peste salariul minim să nu fie taxați.

Avem un salariu minim diferențiat în construcții, agricultură şi  industria alimentară. Mai avem cei din IT care nu mai plătesc impozit. Deci nu mai este cotă unică în România de mult timp", a explicat Marius Budăi, ministrul Muncii, la Sinteza Zilei de la Antena 3. 

 

 

×
Parteneri
A apărut şi al treilea denunţător al grupării Coldea
x close