Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Ministrul Muncii, Marius Budăi, îi asigură din nou pe români: "Pensiile vor fi plătite până pe 15 ianuarie"

Ministrul Muncii, Marius Budăi, îi asigură din nou pe români: "Pensiile vor fi plătite până pe 15 ianuarie"

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a dat asigurări, marți seară, la Antena 3, că toate pensiile vor fi plătite până pe 15 ianuarie.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, îi asigură din nou pe români: "Pensiile vor fi plătite până pe 15 ianuarie"
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    11 Ian 2022   •   23:31

"Am făcut un pas înainte de a veni acest val - gândiți-vă că dacă nu era implementat pachetul social propus de PSD în coaliția actuala politică tragedia ar fi fost cu mult mai mare. Cei care au 800 de lei pensie vor avea 1.000 de lei, acum în ianuarie.

S-a majorat valoarea punctul de pensie începând cu luna ianuarie și deja se plătesc pensiile și pe 15 ianuarie vom încheia calendarul. Alocațiile s-au majorat și ele pe luna ianuarie, dar ele se plătesc în februarie pentru luna ianuarie. Și, bine înțeles, a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități, dar și acel ajutor financiar pentru cei de la baza de jos din punct de vedere financiar, al plăților, al sistemului public de pensii.

Acel prag de 1.600 de lei nu a fost ales în mod întâmplător - reprezenta în luna noiembrie-decembrie, când noi negociam programul de guvernare comun al actualei coaliții politice, nivelul pensii medii în România", a spus Marius Budăi, la Sinteza Zilei.

Peste 330.000 de pensionari vor plăti contribuţia la sănătate din ianuarie. Care sunt aceste categorii

Peste 330.000 de pensionari plătesc din această lună contribuţie la sănătate. Este vorba despre cei cu pensii peste 4.000 de lei care vor achita 10% pentru sănătate pe acestă sumă pe care o încasează.

Astfel acei pensionari "speciali" vor încasa, începând din această lună, pensii mai mici.

În această categorie intră şi cei 200.000 de pensionari cu pensii speciale, foşti angajaţi ai Ministerul de Interne, Ministerului Apărării, SRI şi SIE. 

Măsura a fost adoptată la finalul anului trecut prin ordonanţa de urgenţă 130/ 2021.

×
Parteneri
Horoscop chinezesc iunie 2023. Cine dă lovitura la începutul verii
x close