Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Mircea Badea: În valul 4 al pandemiei este în regulă să se facă amor cu masca pe față?

Mircea Badea: În valul 4 al pandemiei este în regulă să se facă amor cu masca pe față?

Mircea Badea a făcut din nou show, marți seară, pe pasa cu Sinteza zilei. Realizatorul emisiunii 'În gura presei' a prezentat două dintre subiectele pe care le va dezvolta în emisiunea sa.

Mircea Badea: În valul 4 al pandemiei este în regulă să se facă amor cu masca pe față?
de Gabriel Dano    |    23 Iun 2021   •   00:02

"Uite, o întrebare foarte importantă în valul 4 al pandemiei: Este în regulă să se facă amor cu masca pe față? Iată o întrebare, de exemplu, Mihai. E o întrebare clasică, dar nu s-a răspuns încă, pentru că tulpina Delta... e o problemă.

O să abordez în emisiune tot felul de lucruri. De exemplu, un subiect foarte tare, domnul Cîțu a propus o inițiativă legislativă, fiind foarte ocupa cu inundațiile, cu educația sexuală, ca ziua de 26 mai să fie declarată ziua alegătorului.

Dar știți ce s-a întămplat pe 26 mai? Referendumul lui Werner. Deci? A sunat Kim Jong-Un și a zis: Susțin!", a spus Mircea Badea.

Tot mai mulți experți atrag atenția asupra pericolului reprezentat de varianta Delta de virusului SARS-CoV-2. Aceasta a devenit dominantă la nivel global, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii și ar putea determina un val 4 inclusiv în România.

Varianta Delta a noului coronavirus, descoperită pentru prima dată în India, este cea mai mare ameninţare la adresa eforturilor Statelor Unite de a eradica COVID-19 la graniţele sale, a declarat marţi expertul american în boli infecţioase, dr. Anthony Fauci, relatează Reuters.

„Transmisibilitatea este fără îndoială mai mare la varianta Delta decât varianta originală a COVID-19”, a spus Fauci, adăugând că este „asociată cu o severitate crescută a bolii".
Varianta Delta a devenit dominantă la nivel global, a declarat vineri un reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Fauci a spus că vaccinurile autorizate în Statele Unite, inclusiv cel de la Pfizer / BioNTech, sunt eficiente împotriva noii variante a COVID-19.

„Avem instrumentele, aşa că hai să le folosim şi să stingem focarul", a spus Fauci. Statele Unite nu îşi îndeplinesc obiectivul de a vaccina 70% dintre adulţi până pe 4 iulie şi vor avea nevoie probabil de câteva săptămâni suplimentare pentru a atinge ţinta respectivă, a declarat Jeffrey Zients, consilierul senior al Casei Albe COVID-19.

Acesta a adăugat că se aşteaptă ca 70% dintre adulţii peste 27 de ani să primească cel puţin o doză până pe 4 iulie. Varianta Delta a dus la apariţia unui focar sever de COVID-19 în India în aprilie şi mai, care a copleşit serviciile de sănătate din ţară şi a ucis sute de mii de persoane.

 

×
Subiecte în articol: În gura presei
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close