Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Negocieri China-Rusia | "Relaţia dintre Beijing şi Moscova este solidă ca o stâncă"

Negocieri China-Rusia | "Relaţia dintre Beijing şi Moscova este solidă ca o stâncă"

Discuții la cel mai înalt nivel între șeful diplomației chineze Wang Yi și secretarul consiliului de securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrushev. Wang Yi se află la Moscova și China transmite că relația cu Rusia este "solidă ca o stâncă" și va rezista oricărui test.

Negocieri China-Rusia | "Relaţia dintre Beijing şi Moscova este solidă ca o stâncă"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ştefan Petrică    |    21 Feb 2023   •   23:21

Wang Yi i-a spus marți lui Nikolai Patrushev, secretarul puternicului consiliu de securitate al Rusiei și unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Vladimir Putin că relația dintre Beijing și Moscova "este solidă ca o stâncă" și va rezista oricărui test într-o situație internațională în schimbare.

Parteneriatul fără limite al Chinei cu Rusia este analizat cu atenție în Occident, după ce Statele Unite s-au declarat îngrijorate că Beijingul ar putea lua în considerare furnizarea de arme către Rusia, la un an de la invazia în Ucraina.

"Relaţiile chino-ruse au un caracter matur, sunt solide ca o stâncă și vor rezista", a declarat Wang.

Patrushev este fostul şef al KGB-ului, în prezent secretarul consiliului de securitate.

Citeşte şiMircea Badea, despre discursul lui Vladimir Putin: "Nu exclud deloc componenta nucleară a războiului"

Wang a declarat că Rusia şi China ar trebui să elaboreze noi măsuri comune pentru a asigura securitatea ambelor ţări fără a da detalii, potrivit Reuters

×
Subiecte în articol: China Rusia negocieri arme Război Ucraina
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close