Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Cine este oligarhul din dosarul de corupţie care face valuri la Kiev şi care a dat o mită de trei milioane de dolari cash

Cine este oligarhul din dosarul de corupţie care face valuri la Kiev şi care a dat o mită de trei milioane de dolari cash

Artizan al celei mai mari scheme de delapidare din istoria Ucrainei, Kostiantyn Zhevago este numele oligarhul care a dat trei milioane de dolari mită preşedintelui Curţii Supreme din Ucraina.

 Cine este oligarhul din dosarul de corupţie care face valuri la Kiev şi care a dat o mită de trei milioane de dolari cash
Sursa foto: sursa/ NEXTA
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mai 2023   •   09:45

Oligarhul a fost descoperit în Palma de Mallorca de către jurnaliştii de la Ukrainska Pravda.

Pe radarul public online Marine Traffuc am remarcat iahtul oligarhului ucrainean Kostiantyn Zhevago, ocupantul locului 4 în topul celor mai bogaţi ucraineni, care acostează în portul Monaco din Palma de Mallora. Înainte de a veni aici, a fost în insula Ibiza, precizează jurnaliştii de la Ukrainska Pravda.

Iar aici avem yachtul de 65 de metri lungime, care valorează aproximativ 70 de milioane de dolari. Într-un interviu oferit revistei Forbes în iunie, Zhevago a spus că numele iahtului său nu are nicio legătură cu simbolurile invaziei la scară largă a Rusiei. Numele semnifică doar litera numei Zhevago, transliterată în engleză. 

Iahtul Z nu intră în port. Rămâne ancorat lângă ţărmul Monaco timp de câteva zile.

În septembrie 2019, Biroul de Stat pentru Investigaţii Criminale din Ucraina l-a dat pe Zhevago în urmărire. De atunci, conform Ukrainska Pravda, acesta nu a mai intrat în ţară. Oligarhul este suspectat de delapidarea a 70 de milioane de dolari din deopozitele bancare ale băncii Finance and Credit Bank. 

Un an mai târziu, serviciul de presă al SBI a anunţat că Zhevago figurează pe lista persoanelor căutate internaţional. Biroul de presă al oligarhului a negat acest lucru.

Locul în care se află acesta rămâne necunoscut. Necunoscut până în această seară.

Am văzut un grup de persoane pe una din punţile iahtului. Remarcăm un bărbat care seamănă foarte mult cu Kostiantyn Zhevago, care se încalţă. Acesta şi o doamnă coboară la şalupă.

Zburăm mai aproape şi vedem că bărbatul este într-adevăr oligarhul ucrainean Kostyantin Zhevago şi soţia acestuia. Văzându-i geanta, ne dăm seama că aceştia merg în Monaco pentru o petrecere. Ulterior, iahtul lui Zhevago a navigat spre Saint Tropez şi Cannes, iar acum se află pe coasa insulei italiene Sardinia. 

Zhevago nu este unicul reprezentant al elitei ucrainene care stă departe de război, în Monaco.

×
Subiecte în articol: oligarh Kostiantyn Zhevago
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close