Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Palatele construite de bogaţii Rusiei în Saint Tropez. Averea oligarhilor a crescut la peste jumătate de trilion de dolari

Palatele construite de bogaţii Rusiei în Saint Tropez. Averea oligarhilor a crescut la peste jumătate de trilion de dolari

Timp de zeci de ani, oligarhii, senatorii, deputaţii şi alţi funcţionari publici din Rusia şi-au adus banii în Franţa: Saint Tropez, Cannes, Antibes, Nisa. Zeci de proprietăţi, apartamente, terenuri. Sute de milioane de euro în schimbul luxului de a a nu locui în Rusia şi a face parte din elita lumii. 

Palatele construite de bogaţii Rusiei în Saint Tropez. Averea oligarhilor a crescut la peste jumătate de trilion de dolari
Sursa foto: captura video Ukrainska Pravda
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Apr 2023   •   11:45

“Antibes, Franţa. Din vara trecută, timpul pare să fi îngheţat în acest loc pitoresc, situat între Nisa şi Cannes. De la începutul invaziei ruseşti, din cauza sancţiunilor, oligarhii ruşi nu mai pot intra în ţările Uniunii Europene. Iar o mare parte a bunurilor acestora a fost  confiscată”, precizează jurnaliştii de la Ukrainska Pravda, într-o anchetă despre oamenii bogaţi din jurul preşedintelui Vladimir Putin.

Jurnaliştii ucraineni vorbesc despre Château de la Croë, un ce palat îi aparţine lui Roman Abramovich. Experţii care au evaluat proprietatea susţin că  ea valorează între 120 şi 200 milioane de euro.

Vecinii lui Abramovich sunt alţi oligarhi ruşi: Suleyman Kerimov, membru al Consiliului Federației Ruse, fost deputat în Duma de Stat şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia. În Ucraina, are, oficial, calitatea de suspect implicat în invazia pe scară largă declanşată de Rusia pe 24 februarie. 

“În total, aici, la Antibes, anturajul lui Kerimov deţine patru vile.
Câteva companii ale proprietarilor acestor vile sunt înregistrate acum pe numele fiicei 
Consultând carţile funciare franceze, am găsit şi alte proprietăţi, vecine cu palatele lui Abramovich şi Kerimov. De fapt, pe aici, sunt atât de multe proprietăţi ale ruşilor, încât Antibes începe să semene cu un ansamblu rezidenţial”, mai spun jurnaliştii de la Ukrainska Pravda.

Însă acestea nu sunt singurele proprietăţi deţinute de oligarhii ruşi în zonă. 

“Villa du Golfe.
Ea aparţine miliardarului rus Aleksandr Nesis.
Nesis e în top 100 cei mai bogaţi oameni din Rusia. 
El deţine una dintre cele mai mari companii miniere de aur şi de argint nu numai din Rusia, ci şi din întreaga lume.

De asemenea, am găsit şi vila lui Mikhail Maslov.
E numele adjunctului directorului general de afaceri al grupului Gazprom Neft. Acesta a fost prudent şi şi-a trecut proprietatea pe numele soţiei şi a fiului.

Iar numele companiei lor vorbeşte de la sine, DATCHA (n.r. Casa de vacanţă).
Şi dacă tot ne aflăm la Cap d'Antibes, nu aveam cum să ratăm proprietatea unuia dintre cei mai bogaţi ruşi, Andrei Melnichenko. 

El se numără printre oligarhii care au participat la întâlnirea cu Putin care a avut loc în prima zi a invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina.
Şi ca să nu mai existe niciun dubiu că Antibes este, la propriu, ocupat de elitele Rusiei, menţionăm că proprietatea lui Melnichenko este în vecinătatea celei ce aparţine oligarhului Vladimir Chernukhin, fostul preşedinte al Vnesheconombank şi fostul partener de afaceri al oligarhului de la Kremlin, Oleg Deripaska”, se arată în acelaşi material.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close