Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Părintele Constantin Necula, despre iertarea păcatelor: "Dumnezeu este dispus să ne aștepte până la un punct"

Părintele Constantin Necula, despre iertarea păcatelor: "Dumnezeu este dispus să ne aștepte până la un punct"

Părintele Constantin Necula a vorbit despre puterea schimbării, despre calea spre iertare a păcatelor, dar şi despre cum poate ajunge omul să trăiască în libertate cu ajutorul lui Dumnezeu.

Părintele Constantin Necula, despre iertarea păcatelor: "Dumnezeu este dispus să ne aștepte până la un punct"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    23 Dec 2021   •   22:45

Pentru cei care sunt în căutarea liniștii şi păcii sufletești, pentru cei care vor ca povara vieţii să fie mai ușoară, pentru cei care vor să se schimbe dar simt că nu sunt demni de iubirea şi mântuirea oferită de Dumnezeu, din cauza păcatelor sau viciilor, părintele Constantin Necula vine cu un sfat:

„Le spun că îi înțeleg mai mult decât cred ei. Eu însumi sunt un păcătos, unul mare, dar ştiu că Dumnezeul nostru este un Dumnezeu al milei şi al răbdării. Şi că numai în faţa acestui exerciţiu al milei lui Dumnezeu şi tot te lași cucernicit de El. Mie, de aia îmi place Hristos. E de treabă! Este un Dumnezeu foarte dispus să ne aştepte, până la un punct.

„Dumnezeu este foarte dispus să ne aştepte, până la un punct"

Care este punctul? Indolența noastră în care ne scuzăm păcatele cu faptul că nu putem să ne schimbăm. Zicem: nu am ce face, asta e firea mea. Pe bune? Nu poţi schimba cursul unei ape? Poate. Nu poţi schimba geografia unui munte? Poate. Dar pot să schimb ochiul meu asupra muntelui. Trebuie să urc mai sus şi deja văd altfel. În general, îi încurajez pe oameni să nu-l vadă pe Dumnezeu ca pe dușmanul lor sau ca pe contabilul lor. Alţii contabilizează ce facem şi cum trăim, Hristos nu.

El este atent. Sfințenia înseamnă să ai curaj să te uiți în ochii lui Dumnezeu. Când stai şi te uiți un pic la El, e ok. Dar când stai tot timpul să te judeci cu El şi chiar să-i reproșezi câte ceva Dumnezeu sporește capacitatea de a gândi împreună cu el.

„Primul care se întoarce în inima lor e EL, oricât de goală şi de prăpădită ar fi inima asta"

Dumnezeu îngăduie şi furia noastră. Doar să faci din furie rugăciune la momentul potrivit. Îi indemn să fie curajoși, să aibă răbdare cu Dumnezeu, că Dumnezeu are răbdare cu ei. Primul care se întoarce în inima lor e EL, oricât de goală şi de prăpădită ar fi inima asta.

Am primit nişte lecții majore mergând în penitenciare la Gherla, Iudla, Jilava, pe unde am umblat. Mi se pare că oamenii aia au înțeles despre libertate mai mult decât învățăm noi în libertatea propriu-zisă.

„Un om liber înseamnă fără catușele păcatelor"

Ori această libertate vine în Hristos. Un om liber înseamnă fără catușele păcatelor. Dacă vrem să fim liberi trebuie să păstrăm această libertate pe care numai El o poate da. E loc la mântuire pentru toţi", a spus părintele Constantin Necula la Sinteza Zilei de la Antena 3.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close