Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Părintele Constantin Necula, bucurie şi speranţă înainte de Crăciun. Cum se produc minunile

Părintele Constantin Necula, bucurie şi speranţă înainte de Crăciun. Cum se produc minunile

Părintele Constantin Necula a răspuns la o serie de întrebări esenţiale într-un interviu în exclusivitate acordat lui Mihai Gâdea. Cum putem avea un Crăciun Fericit, după un an pandemic greu în care ne-am îngrijorat, ne-am întristat, uneori chiar am plâns şi cum putem deveni conștienți de darurile oferite de Dumnezeu în fiecare clipă din zi.

Părintele Constantin Necula, bucurie şi speranţă înainte de Crăciun. Cum se produc minunile
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    23 Dec 2021   •   21:57

„Minunile există!", spune părintele Constantin Necula care ne oferă exemple şi sfaturi înțelepte despre cum să le vedem în fiecare zi, să le simțim, dar şi să le împărtășim cu iubire şi speranța.

1. Există minuni? Face încă Dumnezeu minuni sau le găsim doar în Scriptură?

"Nu. Scriptura este doar un breaviar al vremii Mântuitorului oferit nouă şi un pic după, pentru a putea să ne întărească în ceea ce vedem acum ca minuni. În '89 eram militar.O minune este că sunt în viaţă.

"O minune este fiecare clipă care se adaugă vieţii noastre"

Ştiu că o minune este fiecare clipă care se adaugă vieţii noastre. Noi suntem muribunzi din clipa în care ne naștem. Minunea nu înseamnă suspendarea legilor umane, ci tocmai așezarea lor în normalitate.

Exemplu: noi calculăm minunile în raport cu ceea ce credem noi că e minune. Rezistența unei bătrâne la COVID ni se pare mai interesantă decât rezistența unui tânăr la COVID. Dar, şi pentru unul şi pentru altul faptul că au rămas în viaţă este aceeași minune. Unul o simite, celălalt nu o bănuiește. Sunt minuni care trec pe lângă noi automat. Întâlnirea noastră de azi este până la urmă una dintre minuni. 

2. Ce ar trebui să ştie oamenii pentru a spera că vor avea o minune în viaţa lor

Atunci când ești pe fundul sacului descoperi adevărata bogăţie. Când ești cu pedala în podea, de acolo începe minunea. Există o limită de la care minunea devine vizibilă.

Exemplu: Iei copilul mic, îl duci la şcoală şi după o lună el scrie. E o minune. Există minuni care se fac prin muncă şi România ar avea nevoie de o astfel de minune. Ar trebui să mergem la muncă serios. Iar pe de altă parte sunt şi minuni ca vin din bucuria asta de a fi om.

Faptul că vântul ia o minge şi o pune sub bară la un meci de fotbal şi ne impresionează pe toţi, ţine de o minune, am zice. Dar câte sute de ore de alergat pe bietul jucător? Prețuiesc mai mult piciorul lui Hagi, mai mult decât mâinile unora. Minunea este foarte rațională. Este făcută de un Dumnezeu rațional. Noi nu avem un Dumnezeu fără gândire rațională şi este făcută în situaţia în care rațiunea noastră este pregătită să primească mesajul dinspre Dumnezeu.

3. De Crăciun se întâmplă minuni?

În mod cert. Şi nu faptul că dăm de mâncare la săraci şi pentru ei chiar este o minune. Nici pentru sărac şi nici pentru bogat nu este ușor să treacă peste sărbători. Bogatul pentru că nu e obișnuit să dea, săracul pentru că nu este obișnuit să primească.

E deja o minune să schimb un prag de înțelegere şi să începi să gândești un pic altfel. Minunea cea mai mare este în această capacitate într-o Europă care caută să scape de cuvintele legate de Hristos tu ca popor că cauţi să deschizi Cerul şi să se audă colinda. E o minune să stai la masă şi să îţi aduci aminte cum stăteai cu tatăl tău cu prietenii tăi cu camarazii tăi de rugăciune, cu taina asta de a fi cu, cu taina asta a împărtășirii din cuvântul lui Dumnezeu", a explicat părintele Constantin Necula. 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close