Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Părintele Constantin Necula, despre cum să avem un Crăciun Fericit: "E un dar care ne însoțește în toată viaţa noastră"

Părintele Constantin Necula, despre cum să avem un Crăciun Fericit: "E un dar care ne însoțește în toată viaţa noastră"

Părintele Constantin Necula a explicat într-un interviu în exclusivitate acordat lui Mihai Gâdea cum putem avea un Crăciun Fericit, după un an pandemic greu în care ne-am îngrijorat, ne-am întristat, uneori chiar am plâns.

Părintele Constantin Necula, despre cum să avem un Crăciun Fericit: "E un dar care ne însoțește în toată viaţa noastră"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    23 Dec 2021   •   07:45

"Este un Crăciun Fericit chiar dacă e un an teribil. Chiar dacă avem mulţi la masa de Crăciun câte un scaun gol. Nu uit că în ţara asta au murit oameni şi acum 32 de ani şi acum.

Între Crăciunul de atunci şi acum nu este mare diferență, sufletește. Este fericit pentru noi ştim cine se naște. Când înțelegi că bebeluşul ala mic, simpatic este Iisus Hristos şi e Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, născut, iar nu făcut, respiri altfel.

Eu mă simt bine în preajma Crăciunului, mi se încarcă bateria nădejdii. Dragostea o cultivi tot anul. Credința duminică de duminică sau dacă vreți din şabat în şabat, dar în nădejde crești în marile Sărbători.

Crăciun, Nașterea Domnului, e aşa când ai nunta unui fecior pe care îl iubești, nunta unui crai. Toată lumea a vibrat la nunta prințului Marii Britanii. Aici este nunta unui mare, mare rege cu propria lui logodnică, care este firea umană", a spus părintele Constantin Necula. 

Întrebat care este rolul pe care Dumnezeu îl aşteaptă de la noi în cadrul acestui mare eveniment, părintele Constantin Necula a spus:

„Cred că în primul rând Dumnezeu vrea să nu ne comportăm ca nişte plictisiți. Nişte aroganți plictisiți. Iară Crăciunul? E taina asta în care căutam cadourile sub brad şi apoi plecăm.

E un dar care ne însoțește în toată viaţa noastră. E ca şi căldura dintr-o sobă. Ne însoțește la o distanță oarecare şi când pleci de aici pleci cu mireasma lemnului cu trosnetul lemnului în cugetul, în viaţa ta.

E o memorie. Hristos picură mireasma asta. Aur, smirnă şi tămâie. Ca în momentul învierii Mântuitorului Hristos când am vorbit unde te așezi în tabloul învierii? Unde te pui? Nu crezi în icoane. Ok. Dar unde te pui frate în poza de grup? Unde ești", întreabă părintele Constantin Necula care în această seară la Sinteza Zilei va răspunde celor mai arzătoare întrebări despre Dumnezeu, iertarea păcatelor şi Sărbători.

×
Parteneri
România trece la ora de vară! La ce oră se dă ceasul înainte
x close