Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Părintele Constantin Necula, despre ce rugăciuni ascultă Cerul: "Dacă ai lumină în suflet ai şi răspunsul lui Dumnezeu"

Părintele Constantin Necula, despre ce rugăciuni ascultă Cerul: "Dacă ai lumină în suflet ai şi răspunsul lui Dumnezeu"

Părintele Constantin Necula a vorbit în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3, despre rugăciunile pe care fiecare dintre noi le facem către Dumnezeu şi cum putem simţi clar răspunsul.

Părintele Constantin Necula, despre ce rugăciuni ascultă Cerul: "Dacă ai lumină în suflet ai şi răspunsul lui Dumnezeu"
de Claudia Popovici    |    29 Apr 2021   •   23:37

Întrebat de Mihai Gâdea ce rugăciuni ascultă sau nu ascultă Dumnezeu, părintele Contantin Necula a precizat că știe cu certitudine că Dumnezeu de dezocupă pentru rugăciuni şi e ocupat la rugăminţi.

„Noi avem rugăminți către Dumnezeu. De cele mai multe ori coborâm puterea Lui la lucruri pe care le putem face şi singuri. Pentru rugăminți avem telefoane, pentru rugăciuni avem biserici.

Trebuie să ne păstrăm sobrietatea cererii. Eu citesc pomelnice în fiecare zi foarte multe și unele sunt extrem, extrem de simpatice, dar în altele simți tensiunea scrierii şi drama", a spus părintele Constantin Necula.

El a dat exemplul unei cereri simpatice, unde o fetiță solicita ca fratele ei, Ionuţ să împartă cu ea ciocolata.

„Dumnezeu a ascultat-o! Unde mai pui că acum Ionuț este unul dintre marii producători de ciocolată, adică știe ce face. Avem un Dumnezeu care are simțul umorului, pentru că în viețile noastre contează orice fel de amănunt.

Eu aș fi cerut un pic de căldură acum în timpul filmării, dar mi-am dat seama că dacă am lumină am și căldură. Dacă ai lumină ai și răspunsul la rugăciune, dacă nu ai lumină în suflet nu e niciun răspuns", a spus părintele Necula.

Referitor la emoția de singurătate care ne chinuie în această pandemie, părintele Constantin Necula vine cu o recomandare.

„Oamenii sunt speriați de singurătate. Sfatul meu este ca oamenii să iasă din casă acolo unde oamenii buni se strâng.” 

×
Subiecte în articol: Părintele Necula
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close