Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Părintele Vasile Ioana, în lacrimi! Predică usturătoare pentru autorități. "Ar trebui să dăm dovadă de unitate în suferință"

Părintele Vasile Ioana, în lacrimi! Predică usturătoare pentru autorități. "Ar trebui să dăm dovadă de unitate în suferință"

O veste a uimit luni România în care mulți oameni ai bisericii au fost acuzați că sabotează vaccinarea - în fața altarului, la predica de duminică, un preot tratat de COVID a chemat medicul care l-a salvat să țină o predică. Iar Mihai Gâdea nu putea rata un asemenea subiect emoționant. Părintele Vasile Ioana de la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi, din București, a intrat în direct la Sinteza Zilei pentru a detalia gestul său de smerenie, credință și speranță.

Părintele Vasile Ioana, în lacrimi! Predică usturătoare pentru autorități. "Ar trebui să dăm dovadă de unitate în suferință"
Sursa foto: Antena 3
de Alexandra Dima    |    26 Oct 2021   •   00:17

După ce părintele Vasile Ioana s-a îmbolnăvit de COVID-19 și a fost tratat de medicii de la Matei Balș, a considerat bine venit ca unul din medicii care i-au salvat să vină în fața altarului și să vorbească credincioșilor despre cum pot lupta eficient cu temutul virus, inclusiv prin vaccinare.

"În aceste zile fiecare sprijin pentru a oferi medicilor posibilitatea să se exprime, fiecare încercare de a salva o viață, în perioada asta și informațiile salvează vieți, mie mi se pare foarte important ceea ce am văzut și cred că e nevoie în perioada următoare, noi toți să ne strângem și să găsim soluții pentru că așa cum puteți vedea, speranța nu cred că trebuie să ne fie pusă în niște oameni care s-au dovedit a fi în perioada asta...", a spus Mihai Gâdea, emoționat înainte de a intra în direct cu părintele Ioana.

"Avem nevoie de Dumnezeu ca de aer", a spus părintele în debutul intervenției sale la Antena 3. "Avem nevoie de prezența lui Dumnezeu în sufletul nostru, avem nevoie de prezența lui Dumnezeu în casele noastre. Casa noastră poate să devină biserica lui Hristos dacă spui - Doamne, nu mă părăsi! "- a fost îndemnul părintelui în aceste vremuri grele pentru români. 

Părintele care s-a infectat la o nuntă, a povestit cum a trecut prin boală, cu credință dar și cu sprijinul medicilor și științei. Cu ajutorul unor prieteni, părintele a obținut și medicamentul Arbidol din Republica Modova. Părintele a criticat totodată autoritățile pentru lipsa de antivirale de pe piața din România.

"Suntem împreună în necazul acesta mare. Ar trebui - acum, mai mult dect oricând - să dăm dovadă de unitate în suferință, să ne rugăm unii pentru alții, să ne ajutăm unii pe alții. ", a fost îndemnul preotului.

 

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close