Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Părintele Vasile Ioana, sfaturi pentru creştini: "Aşa renaşte Iisus în sufletele noastre"

Părintele Vasile Ioana, sfaturi pentru creştini: "Aşa renaşte Iisus în sufletele noastre"

Părintele Vasile Ioana a explicat ce trebuie să facem de Sărbători pentru ca Mântuitorul să se nască în sufletele noastre. Cum să ne vindecam şi să ne curățăm casa sufletului pentru a primi acest mare dar.

de Claudia Popovici    |    22 Dec 2022   •   22:11

Întrebat ce trebuie să facem ca în inimile noastre Mântuitorul să nască din nou, părintele Vasile Ioana a spus:

"Dacă sărbătoarea Paștelui este despre omorârea morţii și nu ne mai e frică de moarte, că știm că Dumnezeu prin moartea sa a omorât moartea, și acuma este vorba doar de o trecere.

Dacă la sărbătoarea înălțării Domnului știm că noi n-avem casa aici pe pământ, reședința noastră principală e sus în cer și că ne vom înălța acolo unde ca voi să fiți, acolo unde sunt eu.

Da, dacă la pogorârea Sfântului Duh știm cu toții că sensul vieții este să dobândești harul Duhului Sfânt acum la Sărbătoarea Nașterii este despre sfânta familie și despre nașterea lui Iisus în peștera inimilor noastre, Betleemul sufletelor noastre, că sufletele noaste sunt Betleem.

Dar atenție, cu tristețe o spun și cu durere. Încă Isus Hristos este scos afară din Betleem. Încă Iisus Hristos nu e prezent prin mall-uri. E gălăgie mare pe la cumpărături, e orașul plin de cumpărături, nebunia sarmalelor.

"Hristos este smerit și așteaptă să-ți deschizi tu inima să intre"

Unde e Hristos? Hristos este smerit și așteaptă să-ți deschizi tu inima să intre în inima ta. Vezi tu că abia acum s-au liniștit românii și să uită acum la televizor să simtă ceva. 

Acum românii se gândesc așa mâncare am cumpărat, totul e în regulă, bun mai trebuie ceva. Hai să ne hrănim și sufletele. Ce poți să faci să cureți peștera?

Hai să ne gândim unde greșim noi, românii. Avem noi niște păcate, patimi, pe care ar trebui să le curățim. Măcar la marile sărbători să ne gândim cum să ne curățăm.

Avem păcatul lăcomiei. Lăcomia asta de bani și bani, și bani. Am fost în Occident la românii dragi din diaspora. Au plecat milioane afară să câștige un bănuț. Au câte 3 servicii și le-am spus la predică la Madrid.

"Muncim exagerat de mult și nu dăm timp familiilor noastre. Este o problemă cu lăcomia"

Ne-am strâns în brațe şi le-am spus: fraților, munciți exagerat de mult. Stați cu câte 3 job-uri și copiii au nevoie de voi. Muncim exagerat de mult și nu dăm timp familiilor noastre. Este o problemă cu lăcomia.

Apoi mai e lăcomia pântecelui, adică mâncare multă. Sărbătoare asta să mâncăm, să bem prea mult. Adică chiar ne e așa de foame? Ne-a înfometat Ceaușescu și n-am uitat încă?

Generația asta de tineri n-a prins vremurile alea. Hai să nu mai fie totul numai despre mâncare și băutură, grătare, mâncare.

"Împărăția lui Dumnezeu nu este despre mâncare și băuturi"

Împărăția lui Dumnezeu nu este despre mâncare și băuturi. Nu numai cu pâine se va hrăni omul. Haideți să avem măsură, fraților.

E totuși o formă de barbarism să mănânci, să bei. Hai să schimbăm idei, hai să fim sensibili, hai să ne rugăm, hai să mulțumim.

Doamne-ți mulțumim că anul ăsta n-ai intrat peste noi (n.r. referire la războiul din Ucraina). Hai să mulțumim lui Dumnezeu că suntem sănătoși. Hai să mulțumim cei care ne adunăm împrejurul familiei, vin copiii acasă, hai să ne ținem de mâini cu toții, să zicem un Tatăl Nostru de mână.

"Măsura este la ea acasă, în inima creștinului"

Hai să nu ne mai gândim numai la caltaboși la șorici. E prea multă mâncare, frate, e prea mult, nu e regulă. Hai să ne eliberăm puțin de a asta, fraților.

Suntem creștini, pioși așa și ajungem acasă ne închinăm așa facem niște cruci mari în biserică, baticuri, cruci mari și acasă ne purtăm așa. Nu e în regulă.

Măsura este la ea acasă, în inima creștinului. Hai să se nască Hristos, hai să cântăm un colind în casă, hai să mulțumim lui Dumnezeu, hai să fim mai buni, hai să oferim și noi un dar, să fim noi dar", a spus părintele Vasile Ioana, în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close