Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Posibil Cod roșu de caniculă, în România: Temperaturile vor depăși 40 de grade. Sfaturi de la managerului Ambulanței

Posibil Cod roșu de caniculă, în România: Temperaturile vor depăși 40 de grade. Sfaturi de la managerului Ambulanței

Posibil Cod roșu de caniculă, în România: Temperaturile vor depăși 40 de grade. Sfaturi de la managerului Ambulanței
Sursa foto: Foto: freeimages.com
de M.Z.    |    28 Iun 2017   •   21:32

Meteorologii pregătesc un Cod roșu de caniculă pentru România, atenționare meteo valabilă pentru week-end, în special pentru zona Moldovei.

Temperaturile cresc simțitor de joi și sunt prognozate să ajungă la 40 de grade, potrivit ANM.

În plus, sunt informații că vor fi temperaturi de până la 47 de grade.

Vizate sunt sudul țării, în principal Oltenia, dar și vestul țării, Banat, Dobrogea și sudul Moldovei.

Meteorologii atenționează că sâmbătă sunt așteptate temperaturi de peste 39-40 de grade, în toată Moldova.

"În cursul dimineţii de vineri, este posibil, pe baza materialelor de la acest moment, să luăm în considerare emiterea unui Cod roşu de caniculă, pentru areale extinse din Oltenia şi Muntenia, pentru că în aceste zone se anticipează, conform modelelor de prognoză, valori de peste 40-42, posibil izolat 43 de grade, în special în Lunca Dunării, dar nu numai", a precizat miercuri Elena Mateescu, director executiv la Administraţia Naţională de Meteorologie, în cadrul Comandamentului convocat la sediul Ministerului de Interne. 

Într-un comandament de urgență reunit la Ministerul de Interne, ministrul demisionar Camen Dan a atras atenția că există riscul unor incendii de vegetație în contextul dat.

Sfaturi pentru zilele caniculare, de la Alis Grasu, directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov

Un număr de 840 de ambulanțe sunt gata să intervină în aceste zile caniculare, a spus directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, miercuri, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

”Alimentația este foarte importantă în această perioadă, trebuie să fie un regim bogat în fructe și legume cu conținut mare de apă.

Se evită băuturile alcoolice și cele dulci sau cu conținut ridicat de cofeină care cresc diureza, elimină apa din organism și favorizează deshidratarea”, a atras atenția medicul Alis Grasu.

ANM: 12 judeţe sub Cod galben de caniculă şi disconfort termic, miercuri

Administrația Națională de Meteorologie a instituit un cod galben de căldură valabil de miercuri de la ora 10.00 și până joi la ora 09.00 în Banat, Crişana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei şi local în Transilvania. Disconfortul termic va fi în accentuare. Indicele temperaturã-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi şi local îl va depăşi uşor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 şi 36 de grade, iar minimele nocturne vor fi de peste 20 de grade.

Prognoza meteo pentru țară

Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic se va extinde şi acccentua, în special, în regiunile vestice şi de sud-vest, unde, după-amiaza, va fi caniculă. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare mai ales în a doua parte a zilei, când pe arii restrânse în special în zonele montane şi submontane precum şi în regiunile estice se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime se vor situa între 27 şi 37 de grade, uşor mai mici pe litoral.

Prognoza meteo pentru București

Vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, mai mut senin în prima parte a intervalului, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 32-33 de grade.
Presiunea atmosferică este de 753 mmHg

Mai multe informații despre starea vremii, aflați de la meteoplus.antena3.ro.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close