Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Prefectul Capitalei nu a știut de ordinul care poate băga Bucureștiul în carantină: Am aflat din Monitorul Oficial

Prefectul Capitalei nu a știut de ordinul care poate băga Bucureștiul în carantină: Am aflat din Monitorul Oficial

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a avut o primă reacție, marți seara, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3, după ce un nou ordin de ministru, prin care se schimbă criteriile de carantinare a localităților a fost publicat în Monitorul Oficial. Specialiștii spun că, potrivit noilor criterii, Bucureștiul s-ar afla deja în carantină.

Prefectul Capitalei nu a știut de ordinul care poate băga Bucureștiul în carantină: Am aflat din Monitorul Oficial
Sursa foto: Facebook
de Mia Lungu    |    13 Apr 2021   •   22:36

Alin Stoica a confirmat că nu a știut despre noul ordin care schimbă criteriile de carantinare a localităților. "Odinul a fost făcut de ministerul Sănătății pentru că are competențe pe zona asta tehnică. Am aflat din Monitorul Oficial."

"Acest ordin stabilește niște criterii după care se face o analiză tehnică. Analiză tehnică se face de către DSP sau INSP în funcție de criteriile acestea, după care ei fac o propunere către CNBSU sau CNSU, după care ordinul este dat de DSU. Este un parcurs sinuos care pleacă de la o propunere, propunerea tehnică medicală bazându-se pe acest ordin. Decizia este bazată pe factori mult mai complecși.

Alte criterii pot fi și de natură economică, demografică, economico-demografică. 

Acest ordin nu privește Capitala. Acest ordin privește modalitatea în care DSP sau INSP își face analiza proprie, iar cele două instituții au fost consultate."

Întrebat dacă Bucureștiul va intră în carantină de Paște, prefectul susține categoric că nu.

"Avem alte măsuri pe care le aplicăm în momentul de față, cu succes, pentru că vedem că rata de infectare scade. Și vom rămâne pe aceste măsuri."

×
Subiecte în articol: prefectul Capitalei
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close