Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Premierul Poloniei, semnal de alarmă: "O rachetă rusească a trecut peste România" | Ce riscuri sunt pentru ţara noastră

Premierul Poloniei, semnal de alarmă: "O rachetă rusească a trecut peste România" | Ce riscuri sunt pentru ţara noastră

Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei, a vorbit despre intenția Rusiei de a muta conflictul şi în alte ţări printre care şi România, despre care spune că a fost survolată de o rachetă rusească.

Premierul Poloniei, semnal de alarmă:  "O rachetă rusească a trecut peste România" | Ce riscuri sunt pentru ţara noastră
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    20 Feb 2023   •   23:13

Întrebat dacă Rusia are în vedere mutarea conflictului şi în alte ţări, mai ales că Moldova a lansat un semnal de alarmă privind destabilizarea ţării şi deschiderea unui nou front de război, Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei, a spus că deja pot vedea tot mai multe provocări în jurul nostru şi a tras un semnal de alarmă privind o racheta care a trecut peste teritoriul României.

„Da, se pot observa multe amprente ale forțelor ruse, ale serviciilor ruse în Moldova. Acesta este o ţară foarte slabă şi toţi trebuie să o ajutăm. Suntem într-un proces de discuții cu administrația președintelui Biden despre creşterea numărului trupelor şi despre a face prezenţa lor permanentă, dar de asemenea îi sunt foarte recunoscător pentru trimiterea sistemelor Patriot şi a altor arme şi muniții moderne, pentru că aceasta într-o anumită măsură este un indicator pentru prezenţa soldaților, dar, desigur pentru a merge în tandem.

Îmi aduc aminte de cuvintele preşedintelui Biden de la ultima sa vizită în Polonia când a spus că fiecare centimetru al teritoriului NATO va fi apărat, iar Rusia nu va pătrunde în aceste ţări.

Eu cred că noi, ţările NATO, suntem în siguranță, dat nu e vorba numai de noi. Este şi despre a crea stabilitate în jurul nostru, în vecinătatea noastră directă, iar dacă nu reușim să integrăm Ucraina în NATO şi în Uniunea Europeană, ei vor fi mereu o zona tampon, ceea ce nu este drept. (...)

Una dintre rachetele sistemului de apărare ucrainean a căzut pe teritoriul polonez, omorând oameni. Şi aceasta a fost o consecință directă a unui atac cu rachete din partea Rusiei asupra Ucrainei. Acum câteva zile, o altă rachetă a trecut peste teritoriul României.

A fost trimisă pe deasupra teritoriului României şi da, văd multe amprente ale forțelor ruseşti, ale serviciilor ruseşti în Moldova. Polonia oferă sprijin financiar pentru ca Moldova să supraviețuiască în această perioadă foarte dificilă”, a mai spus premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, într-un interviu acordat pentru CBS News.

Pe de cealaltă parte, autoritățile române, de la ministrul Apărării, în jos, au spus toți că acea rachetă nu a trecut prin România, ci a trecut pe la 35 de kilometri de România.

 

×
Subiecte în articol: premier Polonia racheta România
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close