Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Preparatorul fizic dezvăluie cel mai important lucru pe care i l-a spus David Popovici după ce a devenit campion mondial la 100 metri liber

Preparatorul fizic dezvăluie cel mai important lucru pe care i l-a spus David Popovici după ce a devenit campion mondial la 100 metri liber

Dragoș Luțcan, preparatorul fizic al lui David Popovici, a dezvăluit într-un interviu acordat Antena 3 lucruri neștiute despre puștiul minune al înotului românesc.

Preparatorul fizic dezvăluie cel mai important lucru pe care i l-a spus David Popovici după ce a devenit campion mondial la 100 metri liber
Sursa foto: Inquam Photos, Alex Nicodim
de Gabriel Dano    |    22 Iun 2022   •   21:40

"Emoțiile au fost foarte mari, cursa a fost destul de grea, mai ales ultima. Era destul de obosit și s-a simțit lucrul acesta. Dar s-a recuperat bine", a spus Dragoș Luțcan.

David Popovici respectă cu strictețe disciplina sportivă, lucru confirmat și de preparatorul său fizic.

"Cred că e una dintre cele mai importante calități ale lui David și probabil că ați văzut și din declarațiile lui că stă destul de bine la capitolul acesta și a reușit împreună cu calitățile fizice pe care le are, pregătirea pe care a susținut-o, să demonstreze", a adăugat Luțcan.

Întrebat ce i-a spus David după competiție, Dragoș Luțcan a răspuns:

"Ne-am întâlnit mai devreme. E fericit, ne-a prezentat medaliile, am făcut o poză și acum a mers la conferința de presă. L-am întrebat mai devreme cum e să ai două medalii și mi-a zis că el e aceeași persoană și pentru el e același lucru".

Înotătorul David Popovici (17 ani), a obținut miercuri cea de a doua medalie de aur la Mondialele de Natație de la Budapesta. După titlul câștigat la 200 metri liber, românul s-a impus categoric și în finala probei de 100 metri.

Rezultatul este unic în istoria natației românești, Popovici devenind primul înotător romând care devine campion mondial în probe masculine de natație. În plus, el este și deținătorul recordurilor mondiale de juniori la ambele probe.

Mai mult, a devenit abia al doilea înotător din istorie, care reușește dubla, în cele două probe de liber, 100 și 200 metri.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: David Popovici
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close