Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Prof. univ. dr. Tudorel Toader: "Parlamentul nu a fost sesizat în mod legal privind moțiunea de cenzură"

Prof. univ. dr. Tudorel Toader: "Parlamentul nu a fost sesizat în mod legal privind moțiunea de cenzură"

Profesorul Tudorel Toader, fost ministru al Justiției și fost judecător la CCR, a comentat scandalul politic din coaliţie. Potrivit profesorului, Parlamentul nu a fost sesizat în mod legal privind moțiunea de cenzură.

Prof. univ. dr. Tudorel Toader: "Parlamentul nu a fost sesizat în mod legal privind moțiunea de cenzură"
de Claudia Popovici    |    08 Sep 2021   •   21:59

Echipa lui Florin Cîțu încearcă cu toate forțele să blocheze moțiunea de cenzură depusă de USR - AUR. Premierul i-a anunțat pe colegii săi din PNL că va sesiza Curtea Constituțională privind un posibil conflict de natură Constituțională între Parlament și Guvern, în ceea ce privește nerespectarea pașilor constituționali în cazul inițierii și a demersul acestei moțiuni de cenzură. 

Prof. univ. dr. Tudorel Toader a explicat motivele pentru care guvernul Cîțu va rămâne în funcție, menținut chiar de viitoarea decizie a CCR.

„Părerea mea este că Parlamentul nu a fost sesizat în mod legal privind moțiunea de cenzură.

În logica mea, evoluția sigur e o turbulență a democrație acuma dar se va depăși. Va veni curtea, va constata, va spune domne președintele Camerei comunică Parlamentului dar comunică numai ce a cerut biroul permanent sau preşedintele Republicii, nu comunică ce vrea și când vrea el", a spus Tudorel Toader, fost ministru al Justiției și fost judecător la CCR.

Parlamentul este convocat, joi, pentru citirea moțiunii de cenzură, chiar de Ludovic Orban și Anca Dragu

A fost trimisă o adresă către toți liderii de grupuri parlamentare, semnată atât de Anca Dragu, președinta Senatului, cât și de președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban. 

În adresă se vorbește și despre decizia Curții Constituționale din 2010, care precizează că demersul moțiunii de cenzură trebuie continuat pentru a ajunge la citirea și dezbaterea acesteia. Potrivit deciziei CCR, împiedicarea acestui demers contravine Constituției României. 

”În conformitate cu Art. 14 și având în vedere prevederile din regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, președinții celor două Camere ale Parlamentului convoacă Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului în data de joi, 9 septembrie 2021, ora 16:00”, se arată în adresă.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close