Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Soluția profesorului Alexandru Rafila pentru ieșirea României din criza sanitară

Soluția profesorului Alexandru Rafila pentru ieșirea României din criza sanitară

Profesorul Alexandru Rafila a comentat, miercuri seară, la Sinteza zilei, previziunile INSP privind evoluția pandemiei din România. Fostul reprezentant OMS, actual deputat PSD, a prezentat și soluțiile sale pentru ieșirea României din criza sanitară.

Soluția profesorului Alexandru Rafila pentru ieșirea României din criza sanitară
Sursa foto: Captură Antena 3
de Gabriel Dano    |    20 Oct 2021   •   22:21

"Vaccinare, sigur, e o soluție, dar nu pentru situația din acest moment în care trebuie să luăm o măsură care să oprească transmiterea. Vaccinarea își va face efectul peste două-trei luni și nu vor mai apărea alte valuri în România.

Dar, în mod evident, în momentul de față, trebuie găsită o soluție care să reducă foarte mult interacțiunile umane. Dacă planul acesta legat de interacțiunile umane va fi tergiversat, vor încerca tot felul de chestiuni cosmetice - nu o să-i spună lockdown, o să-i spună carantină de seară sau altfel.

Nu știu ce succes va avea. Sigue, nu e neapărat momentul acum să fim populari, ci trebuie să fim responsabili. Trebuie să ieși public, nu să ameninți oamenii, ci să-i faci să accepte fiecare că cel puțin 3 săptămâni de acum încolo, prin comportamentul nostru, trebuie să reușim să reducem transmiterea.

Și asta înseamnă: să stăm acasă, dacă se poate, cât mai mult, să reacționăm cât mai mult cu alții, dacă suntem nevoiți să ieșim să încercăm să păstrăm distanțarea și să utilizăm în mod corect masca și neapărat trebuie să nu existe evenimente cu număr mare de participanți", a spus Rafila.

Prognoză de coșmar la INSP: 1.000 de decese și 25.000 de cazuri zilnice COVID. "Se va muri pe capete"

În premieră, la Sinteza Zilei, Mihai Gâdea a prezentat documentul care ne arată ce urmează în România. Și urmează o perioadă de coșmar, potrivit estimărilor INSP! "Se va muri pe capete" este concluzia realizatorului Antena 3.

Evaluarea epidemiologică făcută de Institutul Național de Sănătate Publică la data de 15 octombrie a stat la baza măsurilor care au început să fie luate de astăzi. 

Potrivit datelor INSP, ținând cont de evoluția din ultimele două săptămâni, avem o creștere a incidenței în toate grupele de vârstă, cea mai afectată fiind cea cu vârste cuprinse între 40 și 59 de ani. 

Rata de incidență săptămânală a grupei 0-19 ani a depășit dublul valorilor înregistrate anterior.

De altfel, valorile tuturor categoriilor de vârstă au depășit maximul valurilor anterioare!

Tulpina Delta este responsabilă de noile cazuri. Răspândirea geografică a infecțiilor s-a extins de 14 ori în trei luni, acoperind deja 97% din localitățile țării.

Estimarea evoluției la nivel național

Potrivit estimărilor INSP, în următoarele 2-3 săptămâni putem atinge un maxim al valului patru. În perioada 1-14 noiembrie necesarul de suport ATI este estimat la 4000 de paturi, lucru ignorat de ministrul Mihăilă, după cum Antena 3 a demonstrat.

"5% din cei infectați ajung la ATI. Luați cât s-au infectat în ultima perioadă... 4000 de paturi? Nu avem așa ceva. Nu există așa ceva. Nu există personal pentru asta. Se va muri pe capete", a concluzionat Mihai Gâdea.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Miniștrii de externe din țările NATO, la București. Măsuri de securitate la cel mai înalt nivel

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close