Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei România de la o extremă la alta. Directorul ANM anunţă caniculă, tornade şi praf saharian

România de la o extremă la alta. Directorul ANM anunţă caniculă, tornade şi praf saharian

Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat la Sinteza Zilei prognoza pentru următoarele zile. Sunt semnalate situații extreme de la canicula la tornade şi praf saharian.

România de la o extremă la alta. Directorul ANM anunţă caniculă, tornade şi praf saharian
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iun 2021   •   22:30

Dacă până astăzi am avut cantități importante de precipitații încă de la începutul săptămânii trecute și care au fost determinate de poziționarea și blocarea acelui ciclon în bazinul vestic al Mării Negre care a adus în Dobrogea, Moldova și Muntenia cantități care au depășit în aceste două decade ale lunii iunie valori la nivel local de 150-200 l/mp, situația în ceea ce urmează este una diferită luând în considerare contextul în care ne vom afla.

Sunt așteptate temperaturi în creștere de la o zi la alta. Mâine vorbim de o extindere a ariei în care să avem temperaturi maxime mai mari de 35, 36 posibil 37 de grade Celsius și ITU peste 80 de unități, adică vorbim de Banat, Crișana de Sud, vestul Olteniei.

Miercuri și joi și chiar și vineri vorbim de temperaturi chiar mai mari posibil 38 la nivel local chiar 39 de grade Celsius și cu siguranță indicele de disconfort termic va fi unul mult mai ridicat.

Zonele vizate sunt Banat Crișana Sud vestul Olteniei după care miercuri joi și vineri cu extindere și în restul țării mai ales în partea de Sud a țării.

Posibil să înregistrăm furtuni puternice, este posibil să înregistrăm la nivel local cantități de precipitații ce pot depăși în continuare 25-50 de l/mp pe secvențe foarte scurtă de timp, posibil să fie însoțite de descărcări electrice.

Nu ultimul rând de vijelii și căderi de grindină pentru că până vineri seară la ora 22:00 ne vom afla sub incidența unei informări meteorologice ce vizează fenomene de instabilitate atmosferică accentuată și disconfort termic accentuat.

Joi şi vineri vom înregistra şi în Bucureşti caniculă cu temperaturi de până la 40 de grade la umbră.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu tornade praf saharian
Parteneri
Horoscop 26 septembrie 2023. Scorpionii îşi ascultă intuiţia
x close