Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei PSD nu ar putea gestiona epidemia dacă ar avea Ministerul Sănătății, cu un ministru PNL la Finanțe, susține Rafila: ”Ar fi boicotat”

PSD nu ar putea gestiona epidemia dacă ar avea Ministerul Sănătății, cu un ministru PNL la Finanțe, susține Rafila: ”Ar fi boicotat”

Profesorul Alexandru Rafila susține că dacă PSD ar face parte dintr-un guvern majoritar alături de PNL și ar primi portofoliul de la Ministerul Sănătății nu ar putea gestiona criza sanitară cu un ministru PNL la Finanțe, oferind exemplul lui Dan Vîlceanu.

PSD nu ar putea gestiona epidemia dacă ar avea Ministerul Sănătății, cu un ministru PNL la Finanțe, susține Rafila: ”Ar fi boicotat”
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Oct 2021   •   23:33

Alexandru Rafila dezminte vehiculațiile potrivit cărora numele său și al profesorului Adrian Streinu-Cercel ar fi pe lista de potențiali miniștri la Sănătate în guvernul pe care trebuie să îl formeze Nicolae Ciucă.

„E o speculație legată de numele meu, și sunt convins că și de numele domnului profesor Streinu. Dacă există o formulă politică care să aducă Partidul Social Democrat la guvernare rămâne de văzut care va fi această formulă și, în mod evident, Partidul Social Democrat își va nominaliza reprezentanții la ministere.”, a declarat Alexandru Rafila pentru Antena 3.

Întrebat cum ar soluționa PSD criza sanitară dacă ar avea Ministerul Sănătăți, Alexandru Rafila a răspuns:

„PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu pentru că un Minister al Sănătății izolat al PSD este în imposibilitatea de a-și exercita atribuțiile. Gândiți-vă că domnul Vîlceanu e la ministerul de Finanțe și asta spune tot. Spune clar că Ministerul Sănătății ar fi boicotat în activitate prin acțiunea domnului Vîlceanu, pentru că dânsul face parte din echipa câștigătoare, ori ei au câteva obiective extrem de clare pentru toată lumea în momentul de față care țin mai mult de controlul finanțelor țării. Cum să rezolvi o criză fără să ai resursele necesare?”

(...) Nu cred că este cineva care să își dorească să gestioneze un domeniu în care nu are pârghiile necesare pentru controlul pandemiei.”

Alexandru Rafila susține că doar vaccinarea nu este suficientă pentru combaterea epidemiei:

„Acum vorbim de niște restricții care sunt un soi de mermeleală națională. În fiecare zi se schimbă ceva în niște decizii, la CNSU este președinte domnul Cîțu, la Guvern este șef tot domnul Cîțu, iar cele două hotărâri ale CNSU și hotărârea de Guvern care aprobă hotărârea CNSU sunt diferite. Este clar că discutăm despre niște oameni care lucrează din birou. Controlul acestei pandemii, și eu am lansat o idee, să avem o lună de solidaritate națională pentru a controla această pandemie, este posibilă, dar nu înseamnă numai măsurile de restricție.

O lună de solidaritate națională înseamnă că dincolo de programul de vaccinare care trebuie să meargă înainte (...) trebuie să luăm niște măsuri responsabile.”
 

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close