Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Purtător de cuvânt IDF, cu origini româneşti, despre războiul din Israel: "Armata este foarte bine pregătită pentru orice scenariu"

Purtător de cuvânt IDF, cu origini româneşti, despre războiul din Israel: "Armata este foarte bine pregătită pentru orice scenariu"

Locotenentul colonel, Smadar Eldar, purtător de cuvânt al armatei israeliene, a vorbit la Antena 3 CNN despre planul grupărilor teroriste, dar şi despre următorul nivel la care armata din Israel e gata să treacă pentru a câştiga războiul din Israel.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Oct 2023   •   22:41

Locotenentul colonel, Smadar Eldar, purtător de cuvânt al armatei israeliene (IDF) a vorbit în limba română despre situaţia războiului din Israel cu Fâşia Gaza.

Întrebată cum de vorbeşte aşa de bine românește, locotenentul colonel, Smadar Eldar a dezvăluit că are origini romanești. 

"Familia mea, părinţii s-au născut în România. Au venit în Israel în 1973 şi de atunci s-a vorbit şi românește în casă şi sunt foarte mândră de asta. Eu sunt în comandant în sud și locuiesc în sud şi ne privim casele cum sunt tranzitate de rachete aeriene şi trebuie să ne protejăm", a spus locotenentul colonel, Smadar Eldar.

Întrebată apoi dacă poate confirma atacurile armatei israeliene asupra țintelor Hezbollah din sudul Libanului, locotenentul colonel, Smadar Eldar a spus:

"Şi Hezbollah este o grupare teroristă şi ducem lupte şi cu ei. Problema este că şi Hamas şi Hezbollah sunt ajutați de Iran. Şi de când am început în 7 octombrie, sâmbăta neagră, lupta cu Hamas-ul a intrat pe fir şi Hezbollah.

Mulţi dintre ei au împuşcat soldați şi au lansat şi atacuri aeriene şi vom face tot posibilul să punem capăt la asta în nordul graniței", a mai spus locotenentul colonel, Smadar Eldar.

"Aceste grupări au ca scop principal teroarea"

Întrebată în continuare despre întâlnirea dintre cei trei lideri de organizații teroriste, comandantul Hamas, șeful Hezbollah și șeful Jihadului Islamic Palestinian, şi dacă are informaţii despre ce plan ar fi putut fi dezbătut, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene Smadar Eldar a spus:

"Nu iese nimic bine din aceste întâlniri, nici pentru Israel, nici pentru restul lumii. 

Trebuie să înțelegem că aici sunt trei grupări care au ca scop teroarea, distrugerea Israelului. Şi să nu uităm că dacă începe şi termină cu Israel vor avea atenţia şi spre alte ţări.

Iran este ştiut ca sprijin foarte mare şi pentru Hamas, Hezbollah şi Jihadul Islamic care îi ajuta cu bani, cu arme şi exerciții şi aşa ajungi să vezi acest triunghi care nu se separă din cauza acestui ajutor care, de fapt, seamănă numai teroare", a mai spus purtătorul de cuvânt IDF, locotenentul colonel, Smadar Eldar, la Antena 3 CNN. 

"Armata israeliană este foarte bine pregătită pentru orice scenariu"

Referitor la următorul nivel la care armata israeliană va trece în acest conflict, Smadar Eldar a spus:

"Acum armata face tot posibilul să ne protejeze prin toate mijloacele posibile aerian, dar şi terestru, cu tancurile. Toată lumea aşteaptă semnalul guvernului pentru operațiune, însă pot să confirm că armata israeliană este foarte bine pregătită. Toţi comandanții analizează cele mai bune scenarii pentru a ne proteja, iar când va veni ordinul de la Guvern vom acționa.

Acum lupta se duce în nordul Fâşiei Gaza, iar populaţia de acolo este constant informată de noi să plece din zonă, însă nu sunt lăsaţi de Hamas pentru că sunt folosiți ca şi scut uman", a mai spus purtătorul de cuvânt IDF, locotenentul colonel, Smadar Eldar, la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close