Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Purtătorul de cuvânt al Guvernului israelian: "Nu vă jucaţi cu noi! Israelul face o favoare umanității eliminând acest rău numit Hamas"

Purtătorul de cuvânt al Guvernului israelian: "Nu vă jucaţi cu noi! Israelul face o favoare umanității eliminând acest rău numit Hamas"

Eylon Levy, purtătorul de cuvânt al Guvernului israelian, a vorbit la Antena 3 CNN, despre ultimele pregătiri ale armatei israeliene pentru atacul terestru în Fâşia Gaza.

de Claudia Popovici    |    14 Oct 2023   •   22:10

Armata israeliană a anunţat sâmbătă seară că pregătește un ''atac coordonat şi integrat din aer, pe mare şi terestru împotriva teroriștilor Hamas din Fâşia Gaza.

Eylon Levy, purtătorul de cuvânt al premierului Beniamin Netanyahu, a reiterat mesajul de evacuare a populaţiei din Fâşia Gaza şi a transmis trupelor teroriste Hamas un mesaj tranşant.

"Premierul Beniamin Netanyahu a avut un mesaj extrem de clar. Este doar începutul. Vom distruge capabilitățile militare ale Hamas după masacrele de pe 7 octombrie. E un război pe care Israelul nu l-a început. Este un război pe care Israelul este hotărât să îl câștige. Şi sper că ați văzut o parte dintre imaginile îngrozitoare de săptămâna trecută. Peste 1.300 de israelieni au fost uciși. Nu este doar un conflict. Nu vrem să scădem capabilitățile Hamas. Vrem să-i distrugem!

Vrem să ne asigurăm că această organizaţie care a făcut atacuri teroriste, la fel ca ISIS, care a ucis copiii, nu va mai putea să facă niciodată așa ceva și că nu va mai avea niciodată capabilitatea de a face așa ceva", a spus Eylon Levy, purtătorul de cuvânt al premierului Beniamin Netanyahu, la Antena 3 CNN.  

Hamas a blocat străzile pentru a împiedica evacuarea civililor

"În acest moment, Israelul le cere cetățenilor din nordul Gazei să evacueze zona pentru siguranța lor. Vor urma zile de lupte serioase. Doar în ultima oră, armata israeliană a dat fotografii în care se vede că Hamas a blocat străzile pentru ca civilii să nu se poată evacua. Este o crimă dublă de război. Ei vor să țină civilii acolo.

Israelul face totul pentru ca civilii să poată ieși, chiar dacă Israelul țintește locurile Hamas pentru a-i distruge capabilitățile militare. Israel face tot pentru ca civilii să trăiască și să îi țină în zonele în care nu sunt în pericol.

Nu vă voi da detalii operaționale, nici nu voi specula. Dar e important ca lumea să înțeleagă că Israelul își exercită dreptul legitim de a se apăra. Și este o schimbare pe care am văzut-o în discursul internațional.

Până acum, liderii internaționali au spus că Israelul are dreptul să se apere. Acum au spus că Israelul are datoria de a se apăra, pentru că au fost atacuri pe modelul ISIS făcute de Hamas. Au fost masacrați peste 1.300 de israelieni. Hamas a mers din ușă-n ușă căutând oameni pe care să-i ucidă. A fost o crimă împotriva umanității", a mai spus Eylon Levy, purtătorul de cuvânt al premierului Beniamin Netanyahu.

"Israel face o favoare umanității eliminând acest rău numit Hamas"

"A fost un atac împotriva întregii umanități. Israel face o favoare umanități eliminând acest rău şi Israel se va asigura că Hamas nu mai este în stare să facă vreodată așa ceva. Așa cum a spus premierul, suntem abia la început

Israelul speră că Europa şi popoarele europene vor fi în siguranţă. Dar ceea ce am văzut pe străzi, protestele în favoarea Hamas, care cer un genocid împotriva evreilor și trebuie să ne asigurăm că așa ceva nu se va mai întâmpla.

În timp ce încă adunăm rămășițele a ceea ce a fost, sperăm că guvernele europene vor înțelege nivelul de extremism și vor înțelege că oamenii care susțin Hamas susțin crimele împotriva umanități și atrocitățile în masă. Și asta ne așteptăm să facă aliații noștri pentru siguranța lor și pentru noi.

Regimul iranian și teheran nu a făcut un secret din dorința lor de a anihila poporul israelian.Trebuie doar să mergeți pe pagina de Twitter (n.r actuala platformă X) a Atolahului ca să vedeți amenințările de genocid, susțin forțele ostile din jurul Israelului și ne urmăresc", a mai spus Eylon Levy.

"Nu vă jucați cu noi! Suntem puternici şi foarte uniţi"

"Mesajul nostru este să nu se joace cu noi. Nu este un moment să se joace cu noi. Dacă credeți că noi suntem slabi, că suntem divizați, ne-ați înțeles greșit.  Așa cum ați spus și președintele Biden există o un extraordinară susținere pentru Israel, deci nu vă jucaţi cu noi. 

Hamas și Jihadul Islamic au în acest moment 120 de israelieni în captivitate. Vorbim despre copii, oameni în vârstă, bărbați care au fost răpiți din casele lor, uneori din paturile lor. Să fie clar, Hamas este responsabil pentru asemenea atrocități. Comunitatea internațională trebuie să ceară imediat și necondiționat întoarcerea ostaticilor.

"Toţi ostaticii israelinei trebuie eliberaţi imediat și necondiționat"

Faptul că din Gaza vin informații despre ostatici, nu vin de la Crucea Roșie, nu li s-a dat ostaticilor mila umanitară, ci vin informații despre ostatici care sunt abuzați de Hamas.

Avem familii în Israel care au descoperit că rudele lor au fost răpite și duse în Fâșia Gaza prin video-uri care au apărut pe internet și se vede că teroriștii se bucură de atrocitățile pe care le-au comis. Trebuie să fie returnați ostaticii imediat și necondiționat. Iar comunitatea internațională trebuie să ne susțină, să preseze palestinienii și să-i preseze pe cei din Gaza", a spus la Antena 3 CNN, Eylon Levy, purtătorul de cuvânt al premierului Beniamin Netanyahu. 

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close