Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Radu Tudor: Câtă vreme există state sponsor ale terorismului, tragedia Israelului nu se va termina

Radu Tudor: Câtă vreme există state sponsor ale terorismului, tragedia Israelului nu se va termina

Radu Tudor, analist militar, a comentat în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3 modul în care va evolua conflictul dintre Israel şi Hamas.

Radu Tudor: Câtă vreme există state sponsor ale terorismului, tragedia Israelului nu se va termina
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    12 Mai 2021   •   22:46

Întrebat care este esența conflictului dintre Israel şi Hamas unde bilanțul raidurilor aeriene israeliene în Fâşia Gaza a ajuns la 53 de morți şi 320 de răniţi, Radu Tudor, analist militar,  a precizat că cel mai relevant acum este să transmitem mesajul nostru de solidaritate cu Israel.

„Cred că relevant este să transmitem mesajul nostru de solidaritate cu Israel. Este o țară greu încercată, o țară aflată în permanentă stare de război, o țară care este atacată, atât prin mijloace convenționale militare cât și prin atacuri teroriste.

„Câtă vreme există state sponsor ale terorismului, tragedia Israelului nu se va termina”

Câtă vreme există state sponsor ale terorismului, tragedia Israelului nu se va termina. Câtă vreme Iranul, de exemplu, are ca politica oficială de stat distrugerea și eliminarea de pe hartă a statului Israel, astfel de organizații teroriste vor primi finanțare, vor primi înarmare și ne așteptăm, din păcate, ca pe viitor Hamas, Jihadul Islamic Palestinian, alte organizații Hezbollah din Liban, să aibă ca obiectiv declanșarea unui război cu victime nevinovate, cu civili uciși în Israel.

„Vor să țină ostatec statul palestinian și poporul palestinian”

Este esențial, ca noi, cei din Europa, ca Statele Unite să transmită un mesaj ferm de sprijinirea a Israelului și, în egală măsură să explice palestinienilor că ei sunt victimele unor organizații, unor practici teroriste care vor să țină ostatec statul palestinian și poporul palestinian.

Mor în egală măsură și israelieni și palestinieni, din cauza unor indivizi care de-a lungul timpului și-au făcut din terorism și din crimă organizată un stil de viață.

„Prin orice dificultăți va trece noi vom fi alături de Israel”

Lucrul acesta trebuie să înceteze cât mai curând. Câtă vreme există țări precum Iran, Coreea de Nord, Siria, Rusia, țări care amenință care răspândesc moartea, noi toţi trebuie să fim solidari și să spunem să spunem Israelului că prin orice dificultăți va trece noi vom fi alături de ei", a spus Radu Tudor la Sinteza Zilei.

×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close