Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Rezultatele necropsiei în cazul morţii lui Petrică Mîţu Stoian. Prietenii, familia şi medicii caută împreună explicaţii în acest caz

Rezultatele necropsiei în cazul morţii lui Petrică Mîţu Stoian. Prietenii, familia şi medicii caută împreună explicaţii în acest caz

Din primele rezultate ale necropsiei făcute lui Petrică Mîțu Stoian reiese faptul că artistul a murit în urma unui stop cardiorespirator provocat de mai multe afecțiuni. Rezultatele confirmă suspiciunile medicilor de la Spitalul Județean din Reșita.

Rezultatele necropsiei în cazul morţii lui Petrică Mîţu Stoian. Prietenii, familia şi medicii caută împreună explicaţii în acest caz
de Andreea Borboros    |    09 Noi 2021   •   21:49

Pe o ploaie rece Petrică Mîţu Stoian a fost primit în aplauze şi lacrimi la ansamblul "Maria Tănase" din Craiova. Sicriul a fost depus în sala unde artistul obișnuia să facă repetiții. Foștii colegi i-au cântat la căpătâi.

Între timp, prietenii, familia şi medicii caută împreună explicații în acest caz, mai ales că primele rezultate ale necropsiei sunt șocante şi confirmă suspiciunile medicilor de la Spitalul Județean din Reșita.

Rezultatele necropsiei în cazul morţii artistului Petrică Mîţu Stoian

Aşadar, decesul artistului Petrică Mîţu Stoian a survenit în urma unui stop cardiorespirator provocat de mai multe afecțiuni precum: regurgitare mitrală severă reumatismală, stenoză mitrală reumatismală, obezitate de grad I, insuficiență cardiacă.

De asemenea vorbim şi de complicații post infecţie SARS-CoV-2 precum bronhopneumonie în formă severă, un şoc septic cu punct de plecare pulmonar, acidoză respiratorie decompensată, supradozaj cu anticoagulant.

Totodată în urma necropsiei a fost descoperită şi o traumă pulmonară în lobii superiori ai plămânului. Mai exact, în ceea ce privește această traumă au fost trimise analize la Institutul de medicină legală "Mina Minovici" din Bucureşti pentru a se stabili dacă barotrauma s-a produs în urma insuflării cu presiune foarte ridicată, cu mult peste parametri normali de pe un plămân deja afectat de bronhopneumonie post Covid.

Ca şi concluzie, artistul Petrică Mîţu Stoian a primit mai mult oxigen decât putea plămânul său ,deja afectat, să primescă. Totodată se confirmă acea creștere a anticoagulantelor pe care interpretul le lua cu prescripţie de la medicul de familie.

Prima reacție a medicului care l-a tratat pe Petrică Mîțu-Stoian la clinica privată

Întrebat dacă terapia hiperbară administrată în clinica sa i-a fost fatală artistului Petrică Mîţu Stoian, medicul Mircea Matei a precizat:

"La noi pacientul avenit într-o stare bună de sănătate. Aceste diagnostice nu sunt compatibile cu starea lui clinică la momentul sosirii în spaţiul nostru. Aceste diagnostice sunt după ce s-a degradat starea sa de sănătate. La noi dânsul a venit cu parametri vitali normali. În urma consultației inițiale a primit aprobarea de a intra într-o primă testare în acel spaţiu hiperbar, iar acele discuții legate de aceasta baro traume nu se susţin. În timpul tratamentului pot apărea două tipuri de probleme.

Probleme acute pe fond mecanic prin proces fizic al presiunii, caz în care leziunile apar imediat în timpul terapiei sau imediat după şi se manifestă cu durere, junghi, dispnee. Toxicitatea apare la valori mult mai mari decât lucrează medicina hiperbară sau dacă apar expuneri prelungite mai mult de două ore. În acest caz nu poate fi pusă în discuție. Dânsul a făcut o sesiune scurtă ", a spus medicul de la clinica privată unde artistul Petrică Mîţu Stoian s-a tratat, concluzionând că nu crede că decesul artistului a survenit în urma expunerii la oxigen.

Surorile lui Petrică Mîţu Stoian fac declaraţii cutremurătoare: "Nu l-aţi tratat, l-aţi omorât!"

Surorile lui Petrică Mîţu Stoian cer să se facă dreptate în cazul morţii regretatului artist şi fac declaraţii cutremurătoare: "Petrică a murit cu zile", susţin ele.

A fost o greşeală acolo (la clinică - n.red.). Petrică nu s-a dus bolnav, s-a dus să se trateze. Nu l-aţi tratat, l-aţi omorât! Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo. S-a dus cu o speranţă să creadă că va veni mai bine de acolo şi asta mă pune pe gânduri că ceva s-a întâmplat, care nu a fost cum trebuie", a spus una dintre surori, marţi seară, în direct la Antena 3.

În ceea ce priveşte personalul medical de la clinica privată, surorile regretatului artist susţin că vor lăsa instituţiile să se ocupe de acest caz.

Una dintre surorile lui Petrică Mîţu Stoian e chemată la audieri la Inspectoratul de poliţie. Aceasta declară că nu îl acuză pe doctorul care s-a ocupat de fratele său, nici clinica privată, însă cere "să nu mai moara oameni cu zile" cum a murit fratele ei.

"Domnul doctor să urmărească dosarele pacienţilor mai amănunţit şi să vadă dacă este voie să se intre în camera respectivă sau nu este voie.

Să se specializeze mai bine", a adăugat femeia, marţi, în direct la emisiunea Sinteza Zilei.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close